Humani Janis gradi terene u predgrađu Atine

Košarkaš Milvokija Janis Adetokumbo finansiraće izgradnju košarkaškog terena u predgrađu Atine, tačnije na mestu koje je prošlog leta zahvatio veliki požar.

Izvor: Z.K.

Utorak, 21.05.2019.

10:05

Humani Janis gradi terene u predgrađu Atine
Photo by Gregory Shamus/Getty Images

Adetokumbo je ponudio da napravi teren u kvartu Rafina, koji se nalazi pola sata vožnje od centra Atine.

Gradonačelnik Atine Vangelis Burnos nije otkrio koliko će sve koštati, ali očekuje da teren bude gotovo pre kraja leta.

"Adetokumbo je upatio novac da se izgradi košarkaška hala i o tome govorim prvi put. Teren će biti izgrađen modernom metodom sa čeličnom kostrukcijom tako da očekujemo da bude gotov do kraja leta", izjavio je gradonačelnik Atine Vangelis Burnus.

Stravični požari zahvatili su predgrađe Atine u julu prošle godine. Uništeno je na hiljade domova, povređeno više od 180 ljudi dok su 92 lica izgubila život.

Adetokumbo je rođen u Atini, a potom se preselio u SAD. Baksi su ga izabrali na draftu 2013. U regularnom delu sezone imao je prosek od 27,7 poena, 12,5 skokova i 5,9 asistencija.

Milvoki trenutno u finalu plej-ofa na Istoku vodi protiv Toronta sa 2:1 u pobedama i ima priliku da se plasira u finale NBA u kom je već ekipa Golden Stejta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: