Mesi prestigao Ronalda po broju golova

Najbolji fudbaler Barselone i višestruki dobitnik nagrade "Zlatna lopta", Lionel Mesi, na utakmici sa Eibarom (2:2) postigao je 602. gol u karijeri.

Izvor: Z.K.

Utorak, 21.05.2019.

09:35

Mesi prestigao Ronalda po broju golova
Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

On je tako po prvi put pretekao Kristijana Ronalda po ukupnom broju golova u karijeri. Portugalac je trenutno na brojci od 601.

Mesi je na meču sa Eibarom oba puta bio strelac za tim prvaka Španije, a imaće još jednu priliku da do kraja sezone popravi skor.

Barselonu na stadionu u Sevilji 25. maja očekuje finale Kupa kralja sa Valensijom.

Takođe, dan kasnije, Juventus igra protiv Sampdorije u poslednjem kolu Serije A, tako da će Portugalac imati šansu da se vrati na tron.

Mesi je ove sezone ponovo osvojio titulu prvog strelca u La Ligi. On je po šesti put osvojio trofej najboljeg strelca La Lige čime se izjednačio sa slavnim Telmom Zarom koji je od 1940. do 1955. igrao za Atletik Bilbao.

Mesi je u La Ligi ove sezone na 34 meča postigao 36 golova, dok je ukupan učinak u sezoni 50 golova na 49 mečeva. Zbirno u karijeri, Leo je postigao 602 gola na 686 utakmica.

Kada je reč o Ronaldu on je ove sezone na 43 meča za Juventus postigao 28 golova, dok je 601 gol u karijeri postigao na 806 utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: