Efes i CSKA za evropsku krunu

Finale košarkaške Evrolige obeležiće duel Anadolu Efesa i CSKA Moskve u Fernando Buesa Areni u španskoj Vitoriji.

Izvor: SN

Nedelja, 19.05.2019.

10:00

Efes i CSKA za evropsku krunu
EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO

Vitorija je i definitivno košarkaški grad, a Fernando Buesa Arena je dom košarkaša Baskonije, iako je ovih dana u fokusu zbog nečeg drugog – završnog turnira Evrolige.

Za završni turnir su se plasirali Real Madrid, Fenerbahče, CSKA Moskva i Anadolu Efes i upravo će dve poslednje pomenute ekipe od 20 časova i 30 minuta "ukrstiti koplja" i rešiti vrlo važno pitanje – kome ide titula šampiona Evrope?

Efes je na krilima Šejna Larkina i Vasilija Micića savladao favorizovani i povredama "osakaćeni" Fenerbahče, dok je CSKA bio bolji od aktuelnog šampiona – Reala iz Madrida u jednom prilično uzbudljivom meču.

Larkin i Micić su kombinovano ubacili 55 poena i skrenuli pažnju na sebe pred najvažniji meč u sezoni. Navijači Efesa prosto su oduševljeni, pošto njihov tim nikada ranije nije dogurao ovoliko daleko u Evroligi.

Njihov prethodni najbolji rezultat je bilo treće mesto 2001. godine, kada ih je sa klupe vodio upravo Ergin Ataman. Što se tiče Moskovljana, oni će tražiti put do svoje 8. titule u Evroligi, a druge za Dimitrisa Itudisa.

Nekoliko sati pre velikog finala, Real Madrid će protiv Fenerbahčea odigrati utakmicu za treće mesto. Pre početka sezone, mnogi su mislili da ćemo upravo ova dva tima gledati u borbi za trofej, ali stvari su ipak ispale drugačije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: