Votford demoliran, FA Kup osvojen – niko nikad kao Mančester siti!

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Votford na Vembliju rezultatom 6:0 i osvojili FA Kup Engleske.

Izvor: LN

Subota, 18.05.2019.

17:45

Votford demoliran, FA Kup osvojen – niko nikad kao Mančester siti!
Photo by Julian Finney/Getty Images

Siti je osvojio FA Kup po šesti put u svojoj istoriji, a prvi put od 2011. godine, te zabeležio najubedljiviju pobedu u finalu ovog takmičenja u poslednjih 116 godina.

"Građanima" je ovo bio četvrti trofej u sezoni, računajući i Komjuniti šild. "Građani" su postali prva ekipa koja je ikada osvojila domaću "triplu krunu" – Premijer liga, FA Kup, Liga kup.

Oni su ujedno postali i tek treća ekipa koja je u istoriji engleskog fudbala uspela da osvoji "triplu krunu".

Ekipe kao što su Mančester junajted 1999. i Liverpul 2001. uspevale su da osvoje "triplu krunu", ali uključujući i evropska takmičenja.

to se tiče same utakmice, prva velika prilika bila je deo Votforda. Roberto Perejra je bio jedan na jedan sa Edersonom, ali je previše oklevao, pa mu je Brazilac "ušao" u šut na vreme.

U 25. minutu Duakureov udarac izblokirao je Kompani, a "stršljenovi" su nasrnuli na sudiju Frenda tražeći penal. Nisu ga dobili, a Siti ih je nedugo zatim kaznio.

Samo minut kasnije David Silva je iskoristio svoje nisko težište i "otresao" čuvara, te se namestio na levicu i postigao prvi gol na meču prekinuvši posto od 27 mečeva bez gola.

Uživo prenos meča mogli ste da ispratite uz naš LIVE BLOG.
Photo by Julian Finney/Getty Images
Desetak minuta kasnije bilo je 2:0. Bernardo Silva je pokazao umeće i uplosio Žezusa, a Brazilac loptu poslao pored Gomeša. Ipak, na njegov šut je natrčao Sterling i bukvalno ukrao gol saigraču.

Drugo poluvreme počelo je kako se završilo prvo – inicijativom "građana". Žezus je mislio da je konačno uspeo da postigne gol, ali mu je on poništen jer je bio u dubokom ofsajdu.

Izabranici Havija Grasije u drugom poluvremenu stvorili su samo jednu polu-priliku, kada je odbrana Sitija uspela da reaguje za sekundu brže od Delofeua u 53. minutu.

Već u 61. minutu bilo je 3:0. Strelac gola bio je De Brujne, kojem je nesebični Žezus dodao loptu na drugu stativu i ostavio ga u situaciji iz koje nije mogao da promaši.

Sedam minuta kasnije konačno je pogodio i Žezus i upisao se u listu strelaca onako kako najbolje zna, rešavanjem situacije jedan na jedan, a onda su usledila još dva gola Sterlinga.

Engleski reprezentativac je iskoristio dve sjajne asistencije, prvo Bernarda pa onda De Brujnea, i kompletirao het-trik za veliko slavlje na tribinama koje se prenelo posle meča zbog novog trofeja koji je Pep Gvardiola osvojio sa "građanima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: