Bajernova "petarda" za titulu, Ajntraht umalo bez Evrope!

Fudbaleri Bajern Minhena odbranili su titulu šampiona nemačke Bundeslige!

Izvor: LN

Subota, 18.05.2019.

15:15

Bajernova
Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Bajern je došao do 29. titule u nemačkom prvenstvu pobedom nad Ajntrahtom iz Frankfurta sa čak 5:1, dok je bez iste ostala Borusija Dortmund.

Dortmund je savladao imenjaka iz Menhengladbaha sa 2:0 na gostovanju golovima Sanča i Rojsa, ali im to nije bilo dovoljno da prestignu Bajern na tabeli.

"Milionerima" je bila potrebna pobeda uz poraz Bajerna, a nadu su imali u 50. minutu.

Tada je rezervista Ale izjednačio na 1:1 i anulirao gol Kingslija Komana iz 4. minuta, ali je se Ajntrahtu desio novi kolaps samo pet minuta kasnije.

David Alaba su postigli po gol i odveli Bavarce na 3:1, a na konačnih 4:1 povisila je legenda kluba Frank Riberi, čovek koji se ove sezone oprašta od kluba u kojem je proveo 12 sezona, dok je na konačnih 5:1 postavila još jedna legenda kluba – Arjen Roben.

Ajntraht je odigrao jedan izuzetno loš meč i mogao je da primi još nekoliko golova, ali najzahvalniji tome što nisu moraju biti golmanu Kevinu Trapu.

Uživo dešavanja iz ova dva meča, kao i ostalih sedam utakmica Bundeslige, mogli ste da ispratite uz naš LIVE BLOG.
Photo by Maja Hitij/Bongarts/Getty Images
Gosti iz Frankfurta su ubedljivim porazom umalo ostali bez igranja u Evropi naredne sezone.

Volfsburg je pobedio Augzburg sa neverovatnih 8:1, a Hofenhajm je dugo bio ispred Ajntrahta na tabeli jer je vodio na gostovanju protiv Majnca gotovo ceo meč.

U tom meču gostima je bila potrebna pobeda za kvalifikacije za LE, a Majnc je uspeo da smanji prednost protivnika i izjednači na 2:2, a zatim i da preko istog igrača (Boteusa) dođe do preokreta i 3:2, te da Ajntraht pošalje u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Menhengladbahu je presudio imenjak iz Dortmunda, koji ga je pobedom ostavio bez Lige šampiona. Takvom raspletu "kumovao" je i Leverkuzen, koji je razbio Hertu sa 5:1 u Berlinu i zauzeo četvrto mesto, poslednje koje vodi direktno u LŠ.

Iz Bundeslige još ranije su ispali Nirnberg i Hanover, dok će Štutgart igrati baraž za opstanak u elitnom takmičenju Nemačke.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: