Toni Nadal: Kirijos je loš za tenis, kazna jedino rešenje

Stric Rafaela Nadala i njegov bivši trener, Toni Nadal, pridružio se grupi onih koji smatraju da ATP treba oštrije da kazni Nika Kirijosa.

Izvor: Z.K.

Subota, 18.05.2019.

12:55

Toni Nadal: Kirijos je loš za tenis, kazna jedino rešenje
Photo by Richard Heathcote/Getty Images

Australijanac je nedavno na meču sa Kasperom Rudom u Rimu napustio teren u trećem setu, kada se svađao sa publikom, i sudijom. Lomio je reket i bacio stolicu na teren.

Meč je registrovan pobedom Ruda jer se Kirijos nije vraćao na teren, uz to su mu odizeti svi bodovi i nagrada koju je zaradio na turniru, shodno pravililniku o kršenju pravila ponašanja.

Sada je reagovao i Toni Nadal koji smatra da je krajnji čas da ATP reaguje.

"Nešto nije u redu, ATP mu je dao i previše publiciteta. On igra veoma dobro, aoli sa drugačijim mentalitetom bi dostigao svoj maksimum, morao bi da se potrudi da se promeni", izjavio je Toni Nadal.

Malo je onih koji veruju da je tako nešto moguće.

"Teško mu je da se nosi sa pritiskom i težinom takmičenja, ne čini dobro ovom sportu i na kraju nema druge opcije osim da bude kažnjen. Loše je za tenis i sve je ušlo u takvu dinamiku koja ga povređuje. Nešto tu nije kako treba, video sam slike i snimke kako se ponašao, to je bilo bolno za gledanje", rekao je bivši Rafin trener.

I Rafael Nadal je bio jedan od onih koje je Kirijos žestoko kritikovao u podkastu Bena Rotenberga.

"On je moja sušta suprotnost. Kad pobedi, u redu je. Neće reći ništa loše, već samo da je u pitanju veliki igrač. Ali kad sam ga ja pobedio, bilo je u stilu, on me ne poštuje, kao ni navijače ni ovu igru. I ja sam se pitao, o čemu on to priča? Igrao sam ovako i raniuje kad sam te pobeđivao i ništa se nije promenilo. I onda se pojavi Rafin stric i doda ulje na vatru i kaže, momku nedostaje obrazovanja. I ja kažem, brate, 12 godina sam išao u školu, veoma sam obrazovan. Razumem da si iznervoran jer sam ti opet pobedio rođaka", pričao je tada Kirijos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: