Adetokumbo nezadrživ protiv Reptorsa, Milvoki poveo sa 2-0

Košarkaši Milvoki Baksa poveli su sa 2-0 u finalnoj seriji na Istoku pošto su u drugom susretu pred svojim navijačima bili bolji od Toronta 125:103.

Izvor: Z.K.

Subota, 18.05.2019.

08:20

Adetokumbo nezadrživ protiv Reptorsa, Milvoki poveo sa 2-0
Photo by Stacy Revere/Getty Images

Tako su u potpunosti iskoristili prednost domaćeg terena i stekli veliku prednost uoči nastavka serije na terenu Toronta.

Još jednom je svoje veče imao Janis Adetokumbo koji je susret završio sa 30 poena i 17 skokova, a značajnu pomoć imao je u Ersanu Iljasovi koji je postigao 17 poena.

S druge strane, Kavaj Lenard nije imao oko sebe dovoljno raspoloženih, Toronto je imao problem u napadu i jedina četvrtina kojom zaista mogu biti zadovoljni je treća u kojoj su postigli 39 poena.

Ipak, to je bilo nedovoljno da se nadoknadi veliki minus koji je ostvaren u prvoj polovini utakmice.

Od samog starta bilo je jasno da će Adetokumbo preuzeti stvar u svoje ruke. Susret je počeo zakucavanjem, u sledećoj situaciji usledila je blokada Marku Gasolu, pa potom novo kucanje. Sve je bilo jasno.

Već u početnoj četvrtini bilo je evidentno da će Baksi diktirati igru, tokom prvih 12 minuta imali su prednost i od 18 poena da bi četvrtinu završili sa 35:21.

Nisu se košarkaši Milvokija ni tu zaustavili, nastavili su da stvaraju prednost koja je sa +14 do poluvremena stigla na +25, 64:39. Uspeli su igrači Toronta da se trgnu zahvaljujući dobroj igri Kavaja Lenarda i Normana Pauela, razliku su sa 28 poena na startu treće četvrtine, spustili na svega 13, ali udledilo je novo buđenje domaćina i siguran finiš.

Baksi su u poslednjoj četvrtini rutinski održavali razliku i tako stigli di još jedne velike pobede, ukupno desete u 11 mečeva u plej-of seriji, što je zaista impresivan skor i zahvaljujući tome, na dobrom su putu da prvi put se plasiraju u finale konferencije još od sezone 1973/74.

Pored Adetokumba i Iljasove, još četvorica košarkaša u timu Baksa imali su dvocifren učinak.

Nikola Mirotić je završio susret sa 15 poena, Malkolm Brogdnon je postigao 14, Džordž Hil 13, a Kris Midlton 12 poena.

Kod Toronta, Kavaj Lenard je postigao 31 poen uz osam skokova i dve asistencije, Kajl Louri je postigao 15, a Norman Pauel poen manje.

Serija se nastavlja u noći između nedelje i ponedeljka u Torontu, susret počinje u jedan čas posle ponoći po centralnoevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: