Ker: Ukrali smo pobedu; Stats: Propustili smo šansu

Treneri Golden Stejta i Portlanda imaju identičan pogled na drugi meč finala Zapada – Blejzersi su bili bolji.

Izvor: AK

Petak, 17.05.2019.

09:30

Ker: Ukrali smo pobedu; Stats: Propustili smo šansu
Photo by Ezra Shaw/Getty Images

Golden Stejt je ipak pobedio 114:111 preokrenuvši -17 s početka treće četvrtine za 2-0 u seriji pred put u Oregon.

"Ukrali smo ovu pobedu. Nadigrali su nas tokom većeg dela utakmice. Kada prvi meč prođe dobro, drugi je uvek zastrašujuć jer je takva ljudska priroda. Nismo pronašli formulu do treće četvrtine. Pomoglo nam je iskustvo, imali smo već ovakve situacije", rekao je trener Voriorsa Stiv Ker.

Portland je vodio 69:53 na devet minuta pre kraja trećeg perioda, kada su Voriorsi napravili seriju 13:0 u roku od 120 sekundi.

"Odigrali smo bolje nego u prvoj utakmici na oba dela terena. Moramo to da prenesemo u treću utakmicu. Propustili smo priliku, nema sumnje. Imali smo veliku šansu da slavimo u gostima", razočaran je trener Portlanda Teri Stats.

Blejzersi su pogodili 18 trojki, dvostruko više od Voriorsa, ali nisu uspeli da odbrane ni +8 u poslednja četiri i po minuta.

"Moramo preneti istu energiju kod kuće. Ovo je prvi put u poslednjih 19 godina da igramo finale konferencije", naglasio je Si Džej Mekolum.

Treći meč na programu je u nedelju od 3 časa ujutru po našem vremenu, a Voriorsi će i u Ouklendu biti bez svog najboljeg strelca Kevina Durenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: