Federer spasao meč lopte, pa posle drame "preživeo" Ćorića!

Švajcarski teniser Rodžer Federer pobedio je Hrvata Bornu Ćorića u tri odigrana seta u osmini finala Mastersa u Rimu

Izvor: LN

Četvrtak, 16.05.2019.

18:23

Federer spasao meč lopte, pa posle drame
Photo by Adam Pretty/Getty Images

Federer je došao do pobede posle dramatične završnice koja je trajala dva i po časa – 2:6, 6:4, 7:6(6).

Rodžer je došao do četvrte pobede protiv Ćorića u njihovom šestom međusobnom duelu.

Federer je uspeo da dođe do druge pobede u istom danu, pošto je prethodno morao da odigra duel sa Žoaom Sousom (2-0) zbog problema sa kišom prethodnog dana.

Švajcarski teniser će u četvrtfinalu Rima igrati protiv boljeg iz duela između Stefanosa Cicipasa i Fabija Fonjinija.

U prvom setu sve je polazilo za rukom Ćoriću. Federer je u uvodnom gemu meča imao 40:0 na servisu, ali je Borna vezao pet poena i došao do brejka. Federer je u međuvremenu zatražio pomoć lekara, zbog problema sa šakom, ali se ispostavilo da problem nije teže prirode.

Rodžer je mnogo bolje zaigrao u drugom setu i samim tim bio mnogo bolji na servisu, a prvi je napravio brejk. Oduzeo je servis Ćoriću i poveo sa 4:2, ali je Hrvat došao do tri vezane brejk lopte.

Federer ih je spasao, poveo sa 5:2, ali prilikom servisa za osvajanje seta ponovo prepustio brejk rivalu. Ipak, nekada prvi teniser sveta odgovorio je brejkom i odveo meč u treći, odlučujući set. U trećem setu Hrvat i Švajcarac su igrali dosta sigurnije u svojim servis gemovima, a u protivnikovim nisu imali prilike. Ćorić protivniku nije dopustio da mu uzme više od dva poena po gemu, dok je uspeo da u dva navrata pripreti brejkom.

Imao je po jednu brejk loptu u petom i u devetom gemu seta, kada je mogao da dođe na korak do pobede, ali nije uspevao da ostane smiren i grešio je u najbitnijim momentima.

Ušlo se u taj-brejk, a tu je opet prvi pripretio Ćorić. Napravio je dva mini-brejka i došao do 6:4 i servisa. U narednom poenu je pogrešio, a Federer je to kaznio, vezao još dva poena i došao do svoje prve meč lopte, spasavši dve vezane.

Ćorić nije posustao na prvu "loptu", ali jeste na sledeću. Pogrešio je ponovo kada je bilo najbitnije, a Federer je odličnom defanzivnom uspeo da pošalje nezgodnu loptu na mreži i iskoristi drugu meč loptu.

Meč Cicipasa i Fonjinija na programu je u večernjim satima u četvrtak i Rodžer će tada saznati sa kim će u petak igrati u četvrtfinalu Rima, turnira na kojem ne brani nijedan bod iz prošle godine.

Tok meča mogli ste ispratiti UŽIVO uz naš portal.

I set:

Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Ćorić je dominirao u prvom setu i potpuno ostavio Federea bez odgovora. U prvom gemu na meču Rodžer je imao 40:0, ali je Borna vezao pet poena zaredom na riternu i došao do brejka.

Hrvat je nastavio da dominira i još jedanput oduzeo servis rivalu, pa potvrdom brejka poveo sa ogromnih 4:0. Do kraja seta Borna je bio siguran na servisu, a Federer je uspeo da osvoji dva gema i izbegne sramotu.

Važno je napomenuti da je Federer tokom prvog seta zatražio medicinsku pomoć zbog problema sa šakom.

II set:

Federer je ušao u ritma servisa i lako osvojio prvi servis gem u drugom setu, što mu je ukupno treći u nizu posle dva brejka koja je pretrpeo. Isto je uradio i Ćorić i izjednačio na 1:1.

Švajcarac je imao vezane gem lopte u narednom gemu, ali zakomplikovao sebi situaciju. Ipak, uspeo je da veže dva dobra poena i dođe do vođstva od 2:1.

Ćorić ni u narednom gemu nije dopustio protivniku da mu pripreti, dok je Federe ponovo morao da igra gem koji je otišao u đus. Pomogli su mu servisi, pa je ponovo poveo, ovoga puta sa 3:2.

Konačno je Federer došao do brejka! Na đusu Rodžer je odigrao verovatno najboljih forhend danas i pogodio viner, a onda je Borna svoj forhend poslao u aut – 4:2. U narednom gemu Borna je imao odgovor i došao do tri vezane brejk prilike, ali je Federer uz pomoć svog forhenda, ali i fortune, vezao pet poena i došao do potvrde brejka za 5:2!

Federer je servirao za set na 5:3, ali mu se opet desio kolaps. Ponovo je Borna došao do tri vezane brejk prilike, a Federer ovoga puta, za razliku od prethodnog gema, nije uspeo da spasi ni jednu, pa smo došli do 5:4.

Serija brejkova se nastavila! Federer je ponovo bio agresivan na riternu, a Ćorić je grešio. Spasao je prvu set loptu, ali je kod druge Rodžer pogodio liniju, a Borna zatim forhend daleko u aut za konačnih 6:4 za Švajcarca!

III set:

Photo by Adam Pretty/Getty Images
Bez turbulencije u trećem setu, za prekid serije brejkova. Federer je u uvodna dva servis gema izgubio po poen, dok je Borna osetio blagi pritisak na 30:30, ali osvojio naredna dva poena. Švajcarac vodi 2:1.

Nova dva laka gema za servere. Igra se sa dosta manje rizika nego ranije, logično pošto je ulog veliki. Federer vodi 3:2. U naredna dva gema videli smo identičan sled okolnosti. Igrači su koristili početni udarac kao najveće oružje i lako došli do svojih gemova, za 4:3.

Federera nije slušao servis u narednom gemu, a Ćorić je to iskoristio i došao do brejk lopte. Nažalost po njegove navijače forhend je poslao u aut, a Rodžer dobrim servisima osvojio gem i poveo sa 5:4.

Borna je lako uzeo svoj gem i izjednačio, a imao je priliku da pripreti u gemu protivnika. Tada je Federer odigrao najbolji udarac meča, a možda i turnira, i došao do gem lopti koje je iskoristio za 6:5.

Ćorić je zadržao smirenost i odveo meč u taj-brejk!

Po jedan mini-brejk razmenjen je na startu taj brejka, a onda je Ćorić uspeo da napravi novi. Nije bio siguran na smeču, ali je osvojio poen pred promenu strana i poveo sa 4:2.

Borna je poveo sa 5:2 posle dobrog servisa, ali ni minut kasnije Federer je osvojio oba poena i došao do 5:4, pa je pritisak prešao na Hrvata. Ćorić je došao do dve vezane meč lopte, ali je pogrešio, a onda izgubio i dva naredna poena i došlo se do meč lopte za Federera na 7:6.

Borna je izjednačio na 7:7, ali onda pogrešio, pa je Rodžer imao meč loptu na svoj servis. Federer ju je iskoristio, na opšte oduševljenje publike u Rimu, i prošao u četvrtfinale!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: