Derbi i Aston Vila u borbi za Premijer ligu

Fudbaleri Derbi Kauntija savladali su Lids Junajted sa 4:2 i plasirali se u finale Čempionšipa gde će igrati sa ekipom Aston Vile.

Izvor: SN

Sreda, 15.05.2019.

22:27

Derbi i Aston Vila u borbi za Premijer ligu
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Lids Junajted je u prvoj utakmici pobedio Derbi Kaunti sa 1:0 i "prebacio loptu u njihovo dvorište".

U revanšu smo videli izuzetan duel, sa čak šest postignutih golova, 11 žutih kartona i dva crvena kartona i borbom koja se rasplamsala već u prvom minutu i nije mirovala sve do poslednjeg sudijskog zvižduka.

U prvih 20 minuta smo već videli četiri žuta kartona, jedan zbog prekršaja koji je u petom minutu dobio Fikajo Tomori i čak tri zbog raspravaljanja. Samo četiri minuta kasnije, Lids dolazi do prednosti od 1:0 preko Stjuarta Dalasa.

Tada se već činilo da je Lids zagrabio ka finalu na "Vembliju" da bi pred sam kraj prvog poluvremena Derbi Kaunti došao do izjednačenja, preko Džeka Meriota. Drugo poluvreme samo što je počelo, a Derbi je već preokrenuo rezultat, pošto je Mejson Maunt na asistenciju Harija VIlsona postigao drugi gol za izabranike Frenka Lamparda.

Asistent je postao strelac u 58. minutu, ali nakon Vilsonovog gola nije Derbi dugo slavio. Stjuart Dalas je uspeo da donese "poravnanje" u ukupnom rezultatu, odnosno da smanji na 3:2 u 62. minutu utakmice.

Džek Meriot je postigao prvi, ali i četvrti gol za Derbi Kaunti i tim pogotkom je Derbi zakazao duel sa Aston VIlom na Vembliju. Gaetano Berardi i Skot Meloun su do kraja utakmice "pocrveneli", a navijači Derbija jedva su dočekali poslednji sudijski zvižduk kako bi proslavili veliku pobedu svog tima.

Finale Čempionšipa zakazano je 26. maj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: