Da li je završena era "tankovanja"?

"Pobeda" Nju Orleans Pelikansa na draft lutriji obradovala je sve koji se užasavaju takozvanog "tankovanja".

Izvor: AK

Sreda, 15.05.2019.

21:22

Da li je završena era
Foto: Tanjug/AP Photo/Nuccio DiNuzzo

Poslednjih godina slabiji timovi namerno loše igraju i gube utakmice kako bi zahvaljujući tome dobijali visoke pikove.

Prva asocijacija na "tankovanje" u ovoj deceniji su svakako Filadelfija 76ersi koji su bukvalno 4-5 godina odbijali da igraju košarku, kako bi preko draftova napravili konkurentnu ekipu.

Na kraju im je "Proces" doneo plasman u polufinale Istoka ove sezone, pa su njihovu formulu pokušali da iskoriste i drugi.

Međutim, NBA je uveo određene promene u lutriji od ove sezone, pa je tako najgori tim lige Njujork Niksi dobio "tek" trećeg pika.

Novi sistem doneo je prvog pika Pelikansima, drugi je otišao Memfis Grizlisima, a četvrti Los Anđeles Lejkersima, iako su po rezultatima imali manje šanse od konkurencije za tako visoke pikove.

"Upravo smo svedočili kraju "tankovanja". Svi bi trebalo da budemo srećni zbog toga", prokomentarisao je rezultate lutrije centar Jute Džez Rudi Gober.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: