Juniori Mege i Zvezde u Vitoriji na F8 Evrolige

Juniori Mega Bemaksa i Crvene zvezde otputovali su u Vitoriju na završni turnir košarkaške Evrolige.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 15.05.2019.

16:11

Juniori Mege i Zvezde u Vitoriji na F8 Evrolige
Photo: ABA/Mornar/Media Pro

Mega će na "Fajnal-ejtu" igrati u Grupi A sa Bajernom iz Minhena, Makabijem iz Tel Aviva i Žalgirisom, dok je Zvezda u Grupi B sa Real Madridom, Valensijom i Ritasom.

U finale će se plasirati dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe. Završni turnir Evrolige igra se od 16. od 19. maja.

"Po sastavima ekipa koje smo mogli da vidimo, Mega je sa petoricom igrača rođenih 2002. godine koji su postali kadetski prvaci Srbije, najmlađa ekipa na turniru, što je u skladu sa idejom kluba i davanjem šanse mladim i perspektivnim igračima. Što se protivnika na turniru tiče, počevši od prve utakmice sa Makabijem, želimo da igramo kao tim i da pružimo maksimum na svakoj utakmici do kraja", izjavio je trener Mege Milisavljević.

Mega prvi meč igra u četvrtak od 9 časova ujutru sa Makabijem, u drugom kolu joj je rival Bajern u petak takođe od 9, a u trećem će igrati sa Žalgirisom, u subotu od 11h.
Foto: ABA/Zadar/Zvonko Kucelin
Trener juniora Zvezde Slobodan Klipa može da računa na sve raspoložive igrače uključujući Anđušića i Gušića koji su pojačali crveno-bele po završetku juniorske lige Srbije.

"Očekuju nas dobre, jake utakmice u Vitoriji. Imamo izuzetno snažnu i kvalitetnu grupu, sa odličnim protivnicima. Ovaj turnir vidimo kao priliku da steknemo veliko iskustvo kao ekipa i nadamo se dobrom rezultatu. Prvi meč je protiv Lijetuvos Ritasa, ta prva utakmice je uvek veliki izazov i nezgodna za svaku ekipu. Očekujem da udjemo u turnir i prvu utakmicu kako treba, jer nas nakon toga očekuju i mečevi sa Valensijom koja je takodje jako dobra, ali idemo ka tome da rešavamo plasman u samu završnicu utakmicom sa Realom u poslednjem kolu",
rekao je Klipa.

Košarkaši Zvezde prvi meč igraju u četvrtak od 15h protiv Ritasa, koji brani trofej osvojen u Beogradu prošle godine.

"Treba da pristupimo ovom turniru kao novoj šansi za dokazivanje, ali na potpuno drugačiji način od onog kvalifikacionog. Da odigrao motivisano, ali opušteno, dobro smo trenirali, dobro smo se pripremili. Treba da slušamo trenera, da sprovedemo dogovore iz svlačionice i pobede će doći", rekao je krilni centar crveno-belih Nemanja Popović.

U drugom kolu Zvezda će u petak igrati sa Valensijom, takođe od 15h, a u trećem je očekuje duel sa Real Madridom u subotu u 13h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: