Dumulan odustao od dalje trke na Điro d'Italija

Bivši šampion Điro d'Italija Tom Dumulan odustao je od dalje trke u Italiji neposredno po startu pete etepe.

Izvor: Z.K.

Sreda, 15.05.2019.

15:00

Dumulan odustao od dalje trke na Điro d'Italija
Photo by Chris Graythen/Getty Images

Holandski biciklista, koji je bio najbolji na trci 2017. godine i jedan od favorita ove sezone, povredio je levo koleno posle masivnog sudara na prethodnoj etapi.

Incident se dogodio na šest kilometara pre cilja u Orbitelu na etapi dužine 235 kilometara.

"Povreda Toma Dumulana je bila previše bolna tako da je bio primoran da napusti Điro d'Italija u početnim kilometrima pete etape", stoji u saopštenju tima "Sanveb", iako je prethodno bilo najavljeno da je dobio zeleno svetlo od lekara da startuje.

Takođe, ranije tokom dana, biciklista Movistara Mikel Landa se izvinio Sajmonu Jejtsu zato što ga je nazvao "retardom" posle sudara na kraju četvrte etape.

"Taj j...ni Jejts, koji je retard i vozi kao ludak. On me je izbacio sa staze", rekao je u utorak Landa.

On je nekako završio etapu i to na biciklu timskog kolege Luisa Masa, ali je na cilj stigao sa 44 sekunde zakašnjenja iza pobednika Ričarda Karapaza. Ceh je platio dan kasnije, definitivnim odustajanjem.

Jejts je kasnije prihvatio izvinjenje Lande rekavši kako sve to razume jer je Landa to izjavio u momentima kada je bio nervozan zbog pada i incidenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: