Murinjo: Nisam bio Pogbina žrtva u Junajtedu

Žoze Murinjo, bivši menadžer Mančester junajteda, u intervju za "L'Ekip" pričao je o stanju na "Old Trafordu" kao i o brojnim temama iz sveta fudbala.

Izvor: Z.K.

Sreda, 15.05.2019.

13:45

Murinjo: Nisam bio Pogbina žrtva u Junajtedu
Photo by Dan Istitene/Getty Images

Portugalac se dotakao priča o finalu lige šampiona, te spekulacijama o tome kako će biti trener Pari Sen Žermena kao i o još nekim važnim stvarima.

Kada su Murinja pitali šta misli o stanju u Mančester junajtedu, bio je prilično sadržajan.

"O Mančester junajtedu želim da kažem samo dve stvari. Prva je da je vreme reklo svoje. A drugo da su problemi i dalje prisutni tamo", rekao je Portugalac.

On je i dalje ubeđen da je na Old Trafordu imao dosta uspeha.

"Pre devet ili deset meseci sam rekao da posle osvajanja osam titula prvaka, to što sam sezonu pre ove sa Junajtedom završio na drugom mestu u Premijer ligi je moje najveće dostignuće. Mislim da ljudi sada razumeju o čemu govorim", rekao je Žoze.

Imao je komentar i na to što je njegov bivši klub eliminisao Pari Sen Žermen u Ligi šampiona.

"Ta pobeda je nekako van konteksta, čak i pored one naše pobede u Torinu u grupnoj fazi. Mislim da znam šta je razlog eliminacije PSŽ-a, ali ne želim uvek javno da analiziram Mančester junajted. Ne pričam o tome i imam osećaj da nemam potrebu da govorim, vreme sve objašnjava".

Ipak, na dalje insistiranje i pitanje da li je bio žrtva Pola Pogbe, rekao je sledeće:

"Da li sam bio Pogbina žrtva? Ne. Problemi su tamo, među nigračima, u organizaciji, ambiciji, znam samo da ne mogu da dam potvrdan odgovor ako pitate da li je Pogba jedini bio odgovoran", dodao je Murinjo.

On se poslednjih nedelja dovodio i u vezu sa povratkom na posao, pominjali su se Lion i Pari Sen Žermen, ali sve to demantuje.

"Nemoguće je trenirati Pari Sen Žermen. Ne možete biti trener kluba koji već ima trenera. Pričajte mi o klubu čija su vrata otvorena. O Lionu nemam šta da kažem, ne odgovaram na takva pitanja. Poštujem sve klubove, posebno one koji misle na mene i one koji ne misle".

Prvog dana juna gledaćemo finale Lige šampiona. Biće to bitka Liverpula i Totenhema, Jirgena Klopa i Maurisija Poćetina.

"Imaju dobre timove, igrače, strukturu, trenere. Šta sam imao tako posebno da u onoj sezoni sa Junajtdom osvojim Ligu Evrope a što nemam danas? Šta je Klop osvojio, koji pehar? Divim se radu Jirgena i Maurisija, oba žele da budu uspešni i imaju nešto veliko, ali nema više od tog pehara, ipak jedan će morati da izgubi. Jirgenu će to biti treće finale, ne mogu da zamislim kako će mu biti ako opet ne pobedi", zaključio je portugalski stručnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: