Lilard: Imali su šuteve kao na treningu, to je poslednje što želimo

Košarkaš Portlanda Demijan Lilard rekao je da su igrali lošu odbranu u prvom meču finala Zapadne konferencije.

Izvor: PT

Sreda, 15.05.2019.

12:29

Lilard: Imali su šuteve kao na treningu, to je poslednje što želimo
Photo by Ezra Shaw/Getty Images

"Mislim da su dosta obraćali pažnju na loptu kada je ja nisam imao posedu, kada sam pokušao da igram od nje. Čak i kada bih napao jedan na jedan video bih dva ili tri košarkaša. To je bilo očigledno", rekao je Lilard i dodao:

"U nekim trenucima nisam uspevao da šutnem ka košu. Uradili su dobar posao defanzivno. Kada bih pokušao da pronađem saigrača, oni bi presekli taj pâs. Dobar posao Voriorsa u prvoj utakmici".

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa poveli su sa 1-0 u seriji u finalu Zapada, pošto su pred domaćom publikom savladali Portland Trejlblejzerse sa 116:94.

Dvostruki MVP lige Stef Kari pružio je navijačima šou sa osam pogođenih trojku. Kari je na terenu proveo 35 minuta i ostvario je učinak od 36 poena (12/23) šest skokova i sedam asistencija.

"Loše smo igrali odbranu na Kariju. Naši centri su im dali previše prostora, a znamo da igramo protiv igrača koji neće ići da šutnu poludistancu ili na prodor, ako vide mali prostor za tri, oni će 'opaliti'. Centri moraju da stoje više. U nekim trenucima su imali otvorene šuteve kao na treningu, a to je poslednje što želimo", zaključio je Lilrad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: