Novak: Potreban mi je najviši nivo tenisa da pobedim Cicipasa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković od 18.30 časova igra u finalu Mastersa u Madridu protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 12.05.2019.

12:45

Novak: Potreban mi je najviši nivo tenisa da pobedim Cicipasa
Photo by Julian Finney/Getty Images

Đoković će pokušati da osvoji svoju 33. masters titulu i time se na večnoj listi izjednači sa Rafaelom Nadalom, koji ima 33 trofeja Serije 1.000.

Novak je očekivao da sa druge strane mreže bude njegov stari rival iz Španije, ali to se nije dogodilo, Cicipas je protiv "kralja šljake" Rafaela Nadala odigrao odličan meč i plasirao se u drugo masters finale.

Novaku će ovo biti 48. finale na masters turnirima (skor 32-15). Dva puta je osvajao pehar u Madridu, 2011. i 2016.

"Stefanos neće biti nimalo lak protivnik. U formi je, radi se o mladom teniseru koji je već među deset najboljih igrača na svetu. Nadam se da mogu da odigram svoj najbolji tenis, to će mi svakako biti potrebno ako želim da ga pobedim", rekao je Đoković.

Ono što je bitno za Novaka je da postepeno diže formu za Rolan Garos. Definitivno mu servis bolje funkcioniše u odnosu na neke ranije turnire, a vraća se i ona čuvena defanziva kada stiže praktično nemoguće. Pobeda nad Dominikom Timom bila je 199. za Novaka nad igračem iz Top 10. Ima skor od 199-90 i u finalu juri jubilarni, 200. trijumf.

Zanimljovo je da Novak ima više pobeda nad igračima iz Top 10 nego sva trojica polufinalista zajedno (189-133).

Osim toga, ukoliko pobedi Cicipasa, Đoković će dodatno povećati razliku nad Rafaelom Nadalom.

Na početku nedelje ta razlika je bila 3.395 poena, a ukoliko Novak trijumfuje u Madridu imaće 12.115 bodova i razlika će biti 4.170 poena, što će učiniti da mirno igra u nastavku sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: