Novak hrvatskoj novinarki: Poštujte moj izbor, osećam da su Hrvati moji

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dao je intervju hrvatskoj novinarki Fani Stipković u kojem se još jednom dotakao teme srpsko-hrvatskih odnosa.

Izvor: Z.K.

Subota, 11.05.2019.

13:55

Novak hrvatskoj novinarki: Poštujte moj izbor, osećam da su Hrvati moji
Photo by Julian Finney/Getty Images

Intervju će uskoro u celini biti prikazan na Novoj TV, a Stipkovićeva je Novaka u Madridu između ostalog pitala i o ratu, politici i odnosima sa Hrvatskom.

Đoković je i sada ponovio da na sve ljude iz regiona gleda "manje više isto".

"Ja na sve nas iz regiona gledam manje-više isto. I zato se trudim uvek da budem otvoren, ljubazan i pristojan. Znam da su ratne rane sveže, potpuno razumem ljude koji nemaju isti stav poput mene prema komšijama, moja porodica i ja tokom rata nismo bili oštećeni i znam da se ne može od čoveka očekivati da zaboravi nešto, ali se barem može usresrediti na oproštaj. I ja to nastojim da prezentujem kroz svoje akcije i dela", rekao je Novak.

On je svestan da je više puta bio na meti medija u Srbiji zbog javnog iskazivanja simpatija prema fudbalskoj reprezentaciji Hrvatske.

"Istina, bio sam u nekim određenim medijima u Srbiji jako osuđivan što sam podržao hrvatsku fudbalsku reprezentaciju, ali mi nije smetalo. Ja takve stvari svesno radim. Zato što znam da sa svojim uticajem, statusom i imenom mogu doprineti pozitivnoj energiji i uzajamnoj podršci. Uostalom, koga ću podržavati ako neću Hrvatsku? Naprosto osećam da su Hrvati moji. Znam da će to nekima smetati, poštujem, ali nadam se i da drugi poštuju moj izbor" zaključio je Đoković.

Stipkovićeva je preko Instagrama otkrila da je oduševljena najboljim igračem sveta.

"On nije samo najbolji teniser sveta, on je predivno ljudsko biće koje koristi svoj status i slavu kako bi preneo poruku ljubavi koju bi trebalo da imamo jedni za druge i kako bi svojim porukama i delima pomogao da ovaj svet postane bolje mesto. Hvala ti na intervjuu Nole, ti si stvarno pravi primjer uzornog sportiste i još kvalitetnije osobe", napisala je na svom profilu na Instagramu Fani Stipković.
View this post on Instagram

He is not only the number 1 tennis player in the world, he is an incredible human being who is using his talent and fame to spread the message of love & compassion and to make this world a better place. Thank you for a great interview @djokernole , you are an example to follow, an extraordinary athlete and even better person 🙌💚🎾 .............................................................................................. 🇭🇷 On nije samo najbolji tenisaè svijeta, on je predivno ljudsko biæe koje koristi svoj status i slavu kako bi prenio poruku ljubavi koju bi trebali imati jedni za druge i kako bi svojim porukama i djelima pomogao da ovaj svijet postane bolje mjesto. Hvala ti na intervjuu Nole, ti si stvarno pravi primjer uzornog sportaša i još kvalitetnije osobe. 💚🙌🎾 Intervju s Novakom moæi æete pogledati uskoro na Novoj TV 🎬 . . . . . _____________________________________________________________ #fanitv #exclusive #interview #novakdjokovic #tennis #champion #sport #tv #television #journalist #producer #producerlife #madrid #spain #croatia

A post shared by Fani Stipkovic (@fanistipkovic) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

277 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: