Svečano otvaranje Sportskih igara mladih za region 15. maja

Još samo pet dana ostalo je do svečanog otvaranja Sportskih igara mladih za čitav region.

Izvor: PT

Petak, 10.05.2019.

11:14

Svečano otvaranje Sportskih igara mladih za region 15. maja
Foto: Sportske igre mladih

Satnice su poznate, pa će od 10.00 časova u centru Novog Sada, na Trgu slobode, uslediti spektakl.

Evropska prestonica mladih za 2019. dočekaće goste iz regiona. Skup zajedničkom saradnjom organizuju Grad Novi Sad i Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije, a ovo će biti treći put da se regionalno otvaranje dešava u našoj zemlji.

B92 se priključio Igrama, kao medijski partner i pratiće sve akcije na kojima će nastupati deca Srbije u ovoj godini.

Skup će otvoriti Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i Zdravko Marić, regionalni predsednik SIM, uz prisustvo velikog broja gostiju iz sveta sporta i javnog života.

Po završetku zabavnog programa, slede završni finalni turniri za Novi Sad u devet sportova, a po terenima grada i biće stvarno uživanje gledati nekoliko hiljada mališana, koji će se besplatno družiti i takmičiti u sportovima koje vole.

Pobednici će obezbediti plasman na Državno finale, koje je na programu u drugoj polovini jula u Beogradu. Takođe imaćemo i Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u atletici, staza od 60 metara.

Pa ćemo po završetku ovog turnira, podeliti medalje a pobednici će steći pravo direktnog plasmana u Split, gde će se u avgustu održati veliko Međunarodno finale Igara.

Posebnu zahvalnost SIM Srbije duguje pulu sponzora, bez kojih se ovo sve ne bi moglo postići, generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS i Podravki Srbije.

A uveče takođe na Trgu slobode u Srpskoj Atini sledi koncerta grupe “The Frajle”, od 21.00 čas, ulaz je besplatan. SIM Srbije prethodnih godina znao je da napravi spektakle za preko 10.000 ljudi, sigurni smo da će rekordi biti probijeni u sredu u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: