Zvezda lako do četvrte pobede

Košarkaši Crvene zvezde u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" savladali su OKK Beograd sa 82:50 u četvrtom kolu Košarkaške lige Srbije.

Izvor: SN

Sreda, 08.05.2019.

18:30

Zvezda lako do četvrte pobede
Credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Zvezda je poenima Kej Sija Riversa otvorila utakmicu pred domaćom publikom, ali to je bilo sve što smo od njih videli u prvoj polovini prve četvrtine, pošto je usledilo 11 vezanih poena OKK Beograda.

Uspeli su crveno-beli da uz pomoć Dobrića i Odža naprave kontra seriju i povrate prednost faktički prvom ukazanom prilikom, pa su nakon 10 minuta košarke imali tri poena prednosti, kada je na semaforu pisalo 19:16.

Drugu četvrtinu je faktički kontrolisala Crvena zvezda, iako je ovaj deo meča obeležio veliki broj promašaja i jednih i drugih košarkaša, kao i veliki broj izgubljenih lopti OKK Beograda. Videli smo jedno atraktivno zakucavanje Ognjena Dobrića, kao i jedan neverovatan pogodak u režiji Nikole Tanaskovića.

U trećem kvartalu je prednost nastavila da raste, pa je po završetku razlika iznosila 24 poena, kada je na semaforu pisalo 67:43. Boriša Simanić i Filip Čović bili su glavne figure u ovom delu meča, kako individualnim potezima tako i u igri 2 na 2.

Trudili su se gosti da koliko toliko smanje prednost Crvene zvezde, ali su bili isuviše neprecizni, pošto su za 30 i kusur minuta košarke uspeli da pogode samo jednu trojku. Kostja Mušidi je zabeležio i nekoliko "er bol" šuteva, koje je kasnije povezao sa greškom u koracima za jednu zaista bledu partiju.

Sredinom poslednje deonice videli smo i prve poene u tranziciji za ekipu OKK Beograda, a oni su bili delo Nikole Tanaskovića koji je uhvatio "ali up" dodavanje Novaka Musića, koji je prethodno ukrao loptu Ognjenu Dobriću.

Do kraja je Zvezda uspela samo da poveća svoju prednost i da na kraju ubedljivo slavi rezultatom 82:50, pa su tako izabranici Milana Tomića upisali i četvrti trijumf u Košarkaškoj ligi Srbije.

Najefikasniji pojedinac na susretu bio je Dušan Ristić sa 15 poena, dok je Dobrić dodao 13, a 10 Majkl Odžo. Zanimljivo je da su se svi igrači Crvene zvezde upisali u strelce.

Što se OKK Beograda tiče, njihov najbolji strelac na današnjoj utakmici je bio Luka Cerovina, koji je ubacio 15 poena, a dvocifren je bio još i Nikola Tanasković sa 10 postignutih poena.

Utakmicu između Crvene zvezde i OKK Beograda možete pratiti UŽIVO na našem LIVE BLOGU.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: