Jokić se "zaleteo" na Lenarda VIDEO

Nikola Jokić je zabeležio još jednu fenomenalnu partiju u polufinalnoj seriji plej-ofa na Zapadu protiv Portlanda.

Izvor: Z.K.

Sreda, 08.05.2019.

08:25

Jokić se
Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nagetsi su slavili ubedljivu pobedu od 124:98, posle koje su u seriji poveli sa 3-2, a Jokić je ponovo bio najbolji pojedinac susreta.

Nedostaje im još pobeda do plasmana u finale konferencije, ukoliko uspeju, biće im to prvi put posle 2009. godine kada su u finalnoj seriji izgubili od LA Lejkersa sa 4:2.

Srpski centar je postigao 25 poena uz 19 skokova i šest asistencija i otuda nije ni čudo što je publika u "Pepsi centru" po završetku susreta skandirala Jokiću "MVP, MPV". Međutim, Nikola je još jednom pokazao da ima "kratak fitilj" i da ne treba mnogo toga da se dogodi da ga protivnik određenim potezom izbaci iz koloseka.

Ovog puta inicijalna kapisla bio je prekršaj centra Portlanda Majlsa Lenarda na šest minuta pre kraja.

U tom momentu Denver je vodio sa 100:80, Jokić je bio u napadu i pri ulasku pod koš, Leonard ga je faulirao.

Nikoli se to uopšte nije dopalo, pa je žustro krenuo ka Lenardu. Šta mu je rekao, to samo on zna, ali tu su bila dva košarkaša Portlanda, kao i jedan od sudija.

Umešali su se, razdvojili Jokića i Lenarda, a za svaki slučaj, na teren je ušao i trener Denvera Majkl Meloun.

Jokić se brzo smirio i meč završio u velikom stilu, ali je pokazao da nije spreman da trpi udarce protivničkih košarkaša bez ikakve reakcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: