Kantera brine rame, Harklsa kako protiv Jokića

Košarkaši Portlanda su poraženi u prvom susretu polufinala plej-ofa na Zapadu u Denveru sa 121:113.

Izvor: Z.K.

Utorak, 30.04.2019.

12:48

Kantera brine rame, Harklsa kako protiv Jokića
Photo by Steve Dykes/Getty Images

Enes Kanter je uz Demijana Lilarda koji je susret završio sa 39 poena, bio najefikasniji kod Blejzersa, postigao je 26 poena, ali se posle meča požalio na problem sa ramenom.

Čini se da se još nije najbolje oporavio i pitanje je koliko će to uticati na njegove igre u nastavku doigravanja.

"Nemam izbora, ne smem ni da razmišljam o ramenu. U pitanju je plej-of. Treba izaći i igrati, čvrsto i pametno", kaže Kanter.

On se povredio na petom susretu prve runde plej-ofa sa Oklahomom. Bilo je pitanje hoće li igrati protiv Nagetsa, ali zaigrao je i samo u prvoj četvrtini postigao deset poena. Kanter kaže da čini sve da bi smanjio bol. Mejers Leonard ga savetuje da zakucava loptu desnom rukom, radnije nego sa obe.

"Moram da igram uprkos tome što me boli. Uzimam lekove protiv bolova, injekcije, sve činim da pomognem saigračima. Nije važno, jedna ruka, dve, tu sam da igram i pomognem im koliko mogu", istakao je Kanter koji je imao šut 11/14 i četiri pogođena bacanja uz sedam skokova.

S druge strane, njegov kolega Moris Harkls brine drugu brigu, kako zaustaviti raspoloženog Nikolu Jokića.

"Radio nje cele večeri šta je poželeo. Na nama je da mu maksimalno otežamo posao, bilo da je u pitanju fizički pristup igri, bilo nešto drugo. Moramo da mu učinimo zadatak težim nego što je to bilo ovog puta", zaključio je Harkls.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: