Jokić: Životna forma? Ne znam, moguće je

Nikola Jokić bio je očigledno jako raspoložen i za priču po završetku utakmice sa Portlandom.

Izvor: Z.K.

Utorak, 30.04.2019.

11:15

Jokić: Životna forma? Ne znam, moguće je
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Denver je u meču broj jedan u polufinalnoj seriji na Zapadu slavio sa 121:113, a Jokić je bio najbolji na terenu pošto je postigao 37 poena uz šest asistencija i devet skokova.

Nikola se po završetku duela našalio i sa novinarima koji nisu stizali da zapišu sve što je rekao. Otuda je malo usporio, ali je na kraju sve došlo na svoje mesto.

Pitali su ga koliko mu je zabavno igrati u poređenju sa mečevima u ligaškom delu.

"Kada utakmica dođe, onda je zabavno. Drugačije je ligaškog dela šampionata, ali igranje košarke je uvek zabavno. Meni bar jeste", priznao je Jokić.

Neizbežna pitanja bila su i o hemiji između njega i Džamala Marija.

"Mogu li svi ovo da zapišu sada, tako da ne bude dodatnih pitanja o Džamalu i meni?", upitao je Nikola i nastavio.

"Igramo zaista dobro zajedno. Učimo jedan od drugog kako da se pozicioniramo, kako da postavljamo blokove, vidimo različite vrste odbrana i onda se prilagođavamo svemu tome. Džamal je izuzetan košarkaš, takmičarski je nastrojen i volim to što mi je on saigrač. Jeste li to zapisali?", nasmejao se.

Trener Meloun je rekao da je Nikola u plej-ofu uradio sve što se od njega traži, čak i u odbranu koji su mnogi definisali kao slabiji deo njegove igre.

"U savremenoj košarci je teško zaustaviti nekog. Kažem to jer igrači sada mnogo vremena posvećuju individualnom usavršavanju, mnogo je tu sati rada, i svi su jako talentovani. Sve što možete da uradite je da probate da im otežate ostvarivanje njihovih namera", smatra Jokić. "Čitanje" igre je jedna od njegovih vrlina.

"Mislim da mogu da pročitam sve, moram da znam šta će da urade. San Antonio igra na jedan, Portland na sasvim drugi način. Da, mislim da mogu da pročitam kakva je odbrana protivnika“.

Jokić je među poslednjima stigao na pres, jer je ostao na tuširanju duže nego što se očekivalo. Pitali su ga je li to tradicija u Srbiji?

"Takav sam vam ja. Posle meča imam hladnu kupku i istezanje. Volim predugo ostanem, šta da se radi", rekao je Jokić.

Konačno, koja reč i o sjajnoj formi.

"Životna forma? Igrao sam vrlo dobro i krajem prošle sezone, kada smo vezali sedam ili osam pobeda. Ovo je plej-of, sada svako u timu mora da da svoj maksimum. Da li je ovo najbolja košarka koju sam ikada igrao, ne znam. Možda i jeste", zaključio je centar Denvera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: