Tripl-dabl Jokića za plasman Denvera u polufinale!

Košarkaši Denver Nagetsa plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije, pošto su sa 4-3 u seriji pobedili San Antonio Sparse.

Izvor: Petar Tadiæ

Nedelja, 28.04.2019.

03:45

Tripl-dabl Jokića za plasman Denvera u polufinale!
Tanjug/ AP Photo/David Zalubowski

Izrabanici Majka Melouna u odlučujućem, sedmom, meču savladali su dosta iskusnijeg protivnika sa 90:86, čime su zakazali duel sa Portland Trejlblejzersima.

Srpski košarkaša Nikola Jokić odigrao je veoma dobru partiju, zabeležio je tripl-dabl i bio je među najzaslužnijima za trijumf.

Centar Denvera na terenu proveo je 43 minuta i meč je završio sa 21 poenom, 15 skokova i deset asistencija. Ključni koš postigao je Džamal Mari, koji je na 37 sekundi do kraja pogodio za 90:86.

Tori Kreg je potom blokirao Demara Derozana, a Sparsi su odlučili da ne fauliraju Nagetse, što je bilo potpuno neočekivano. Denver tako ide u polufinale, gde će igrati protiv Trejlblejzersa.

Najefikasniji kod Nagetsa bio je Džamal Mari sa 23 poena, pomenuti Jokić je imao 21, Heris je postigao 11, dok je Pol Milsap imao učinak od devet poena i sedam skokova.

U poraženom sastavu Derozan je postigao 19, kao i Brin Forbs, dok je Oldridž ubacio 16, uz 11 skokova.

Nagetsi su odlično krenuli utakmicu i već posle nekoliko minuta imali su dvocifrenu prednosti. Sparsi su se mnogo mučili, međutim Denver nije uspeo to skroz da iskoristi. Mučili su se i oni, očajno su šutirali za tri poena, a opet su posle prve četvrtine vodili sa 23:13. U drugoj deonici nismo gledali lepu košarku. Poentiralo se dosta sa linije za slobodna bacanja i rezultat je non-stop bio oko +10 za Nagetse. Utisak je da je ekipa Majka Melouna mogla da ima i dvadeset poena prednosti.

Nagetsi su dobro finiširali poluvreme i na pauzu otišlo se sa rezultatom 47:37. Jokić je imao 15 poena i devet skokova, a Denver je šutirao svega 1/12 za tri. Tokom treće četvrtine domaći košarkaši imali su maksimalnih +17, ali su Sparsi uspeli da se vrate.

Sve je mirisalo na potpuni povratak i to se upravo desilo. San Antonio u naletu Derozana i ostalih hvata priključak i unosi dramu u utakmicu. Jokić je odigrao svih 12 minuta četvrte četvrtine i videlo se da je umoran.

Uglavnom je mašio, ali je asistencijama pronalazio saigrače. Odlučujući koš postigao je Džamal Mari na 36 sekundi do kraja. Derozan je pokušao da smanji na -2, ali ga je Kreg blokirao.

Onda je usledila čudna sekvenca, gostujući igrači nisu pravili faul i pobeda je otišla u ruke Denvera! Nagetsi su šutirali očajnih 2/20 za tri, dok su Sparsi imali 31/85 iz igre (36 odsto).

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

320 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: