Barselona izborila majstoricu sa Efesom

Košarkaši Barselone pobedili su Efes na svom terenu sa 82:72 (15:22, 21:16, 27:12, 19:22), u četvrtoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige.

Izvor: Z.K.

Petak, 26.04.2019.

23:10

Barselona izborila majstoricu sa Efesom
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Tako su izabranici trenera Svetislava Pešića izjednačili u seriji na 2:2 i o plasmanu na finalni turnir u Vitoriji odlučivaće peta utakmica koja se igra 1. maja u Istanbulu.

Pobednik meča između Barselone i Efesa igraće u polufinalu protiv Fenerbahčea, dok će drugi polufinalni par činiti CSKA Moskva i Real Madrid.

Efes je bolje počeo utakmicu, turski tim je dobio prvu četvrtinu sa sedam poena razlike (22:15), da bi na poluvreme otišli sa svega košem prednosti (38:36).

U poluvremenu, Svetislav Pešić je verovatno imao šta da kaže svojim izabranicima koji su odigrali odličnu treću četvrtinu, dobili su je sa 15 poena razlike i tako praktično i prelomili susret u svoju korist.

U timu Barselone Kajl Kurik je postigao 19 poena, Ante Tomić je dodao 13, dok su Kevin Serafin i Kris Singlton postigli po 12.

S druge strane, u ekipi Ergina Atamana, Šejn Larkin je bio najefikasniji sa 20 poena, Krunoslav Simon je postigao 17, Adrijen Morman 11, a Rodrigo Boboa deset poena.

Podbacio je srpski reprezentativac Vasilije Micić koji je postigao samo 4 poena (1/5 iz igre) uz po 4 skoka i asistencije, te 3 izgubljene lopte.

Finalni turnir je na programu od 17. do 19. maja u Vitoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: