Penali, crveni karton, tenzije – šta je odlučilo derbi? VIDEO

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan u 160. "večitom" derbiju i time dodatno zakomplikovali sezonu crno-belih.

Izvor: LN

Četvrtak, 25.04.2019.

21:11

Penali, crveni karton, tenzije – šta je odlučilo derbi? VIDEO
Foto: Srðan Stevanovæ STARSPORT

Zvezda je pobedom od 2-1, a kiksom Radničkog u Nišu protiv Čukaričkog, četiri kola pre kraja došla jako blizu od odbrane titule šampiona.

Partizan je, sa druge strane, novim porazom dodatno ugrozio svoje šanse za plasmanom u Evropu i posle pobede Mladosti spao na peto mesto tabele.

Nezapamćeno lošoj sezoni Partizana u 160. derbiju "kumovali" su El Fardu Ben i Aleksa Vukanović, koji su bili strelci pogodaka na stadionu "Rajko Mitić".

Prvi pogodak crveno-beli postigli su sa bele tačke, kada je penal posle pada u kaznenom prostoru rivala realizovao Zvezdin napadač sa Komorskih ostrva. Usledilo je još napada Zvezde i poneki, ne toliko opasan, odgovor gostiju. Crveno-beli su napadali u želji da dođu do još jednog gola kojim bi verovatno došli i do overe trijumfa.

Do drugog gola i novog slavlja na "Marakani" došlo je je 20 minuta kasnije, kada je Mirko Ivanić proigrao Aleksu Vukanovića, koji se po prvi put u karijeri upisao na "večitim" derbijima savladavši Stojkovića. Tu, ipak, nije bio kraj zanimljivim događajima na 160. "večitom" derbiju.

Gostima je kakvu-takvu nadu dao ubedljivo najbolji igrač ekipe Rikardo Gomeš, koji je u poslednjem minutu regularnog dela utakmcie savladao Milana Borjana.

Penalu crno-belih prethodio je izuzetno nesmotren start Marka Marina, koji je u kaznenom svoje ekipe pokosio Sašu Zdjelara, a sudija je ponovo imao lak zadatak, kao i kod penala domaćina. Na kraju meča desila su se dva poteza koja bi najbolje bilo zaboraviti.

Posle postignutog gola Gomeš je krenuo da izvadi loptu iz mreže Borjana, a zatim je ušao u koškanje sa Zvezdinim golmanom, koji ga je u jednom trenutku zakačio rukom u predelu lica.

Takođe, mladi Strahinja Pavlović je zbog udaranja protivnika laktom dobio drugi žuti karton, a samim tim i isključenje, na svom drugom "večitom" derbiju u profesionalnom fudbalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: