Nadal se pobedom oprostio od jednog od najvećih rivala u karijeri

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale turnira u Barseloni pobedom nad sunarodnikom Davidom Fererom u dva seta.

Izvor: LN

Četvrtak, 25.04.2019.

17:36

Nadal se pobedom oprostio od jednog od najvećih rivala u karijeri
AP Photo/Manu Fernandez

Nadal je do pobede došao posle maltene dva časa borbe, po setovima 6:3, 6:3.

Ovo je bila 26. pobeda Nadala nad 37-godišnjim sunarodnikom u njihovom 32. međusobnom okršaju.

Posle dosta izjednačenog prvog seta ipak je bolji bio Rafa, jer je bolje koristio brejk prilike. U drugom se David takođe dobro držao, ali na kraju ostao bez snage da dođe do pobede.

Ovo je bio vrlo moguće poslednji duel između Nadala i Ferera, s obzirom da se nešto stariji Španac penzioniđe posle Mastersa u Madridu ove godine (3-14. maj).

Ferer je tokom karijere važio za jednog od najneugodnijih protivnika za Rafu na šljaci i njihovo rivalstvo je smatrano jednim od najvećih na Turu na najsporijoj podlozi.

Nadal će se u četvrtfinalu Barselone sastati sa boljim iz duela između Nemca Jan-Lenarda Štrufa i Grka Stefanosa Cicipasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: