Ko će igrati u derbiju: Pavkov vodi napad Zvezde, Partizan bez Valijentea

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana večeras od 19 časova na stadionu "Rajko Mitić" igraju jubilarni 160. derbi.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 25.04.2019.

11:20

Ko će igrati u derbiju: Pavkov vodi napad Zvezde, Partizan bez Valijentea
Foto: Starsport

Jesenas u Humskoj bilo je nerešeno, 1:1 baš kao i početkom marta na stadionu Crvene zvezde. Da li ćemo konačno dobiti pobednika u jednom derbiju ove sezone, znaćemo večeras.

Kako god bilo, veliki derbi uvek privlači veliku pažnju medija, iako sada možda nema takvu tenziju kao nekih ranijih sezona kada su dva tima bili u borbi za titulu.

Crvena zvezda iza sebe ima sezonu u kojoj u potpunosti dominira u Superligi, crveno-beli su tek proteklog vikenda na Banovom brdu od Čukaričkog doživeli prvi ligaški poraz (3:2), i posle prepolovljenih bodova imaju 15 bodova prednosti u odnosu na večitog rivala iz humske.

S druge strane, Partizan po dolasku Save Miloševića na mesto trenera, pokušava da osviji što je moguće više bodova kako bi i naredne sezone igrao na evropskoj klupskoj pozornici.

Ipak, crveno-beli ne mogu da se pohvale da u meč ulaze u bog zna kakvoj formi. I pored nekoliko pobeda do tog meča sa Čukaričkim, nisu delovali preterano ubedljivo, pa je pitanje kako će izgledati večeras.

Da li je kod izabranika Vladana Milojevića došlo do opuštanje ili ne, to je druga stvar, tek, večiti derbi morao bi da im bude najveća moguća inspiracija.

I početkom marta su bili, barem teoretski gledano, favoriti na papiru, pa su tek u finišu uspeli da pogotkom Milana Pavkova dođu do izjednačenja (1:1).

Tada je Partizan delovao veoma dobro organizovano i nije isključeno da će i Savo Milošević primeniti sličnu taktiku koju je u tom susretu sproveo tadašnji trener Zoran Mirković.

Pavkov dobija šansu

Foto: Starsport
Svakako, navijače najviše zanima kako bi mogli da izgledaju timovi večitih rivala u 160. derbiju.

Navijači Crvene zvezde žele da vide znatno ofanzivniju igru šampiona, jedna od zamerki treneru Milojeviću na proteklim susretima sa Partizanom bila je da je njegvo tim igrao isuviše defanzivno.

Milojević, verovatno, ni večeras neće odstupiti od svojih zamisli da igra sa jednim špicem, ovog puta biće to Milan Pavkov, koji će za razliku od prošlog derbija dobiti priliku od početka.

Tada je bio uspešan u ulozi "džokera", sada će ka golu Stojkovića jurišati od prvog minuta.

Ono što je izvesno je da ni u jednoj kombinaciji neće biti povređenog Ričmoda Boaćija.

Mnogo veća je dilema koga će Milojević poslati na teren kada je reč o poslednjoj liniji koja je pokazala slabosti na poslednjim utakmicama.

Nemanja Milunović bi mogao da se preseli na klupu, a videćemo kakva je situacija sa kapitenom Vujadinom Savićem.

Miloševićev debi u derbiju

Foto: Starsport
Savo Milošević je kao igrač imao prilično uspeha kao igrač u večitom derbiju, a ovo mu je prilika da debituje na klupi crno-belih u ulozi trenera.

Milošević nema previše dilema kada je reč o sastavu koji će danas izvesti na teren.

Uoči susreta na stadionu "Rajko Mitić" podvukao je da sae štoper Mark Valijente, koji se povredio u prethodnom kolu i porazu od Radničkog u Nišu (3:1), nije oporavio te ga stoga neće biti u timu.

Milošević će svakako napraviti sastav koji će imati ofanzivniju varijantu jer bi trijumf mnogo značio ne samo na psihološkom planu, već i zbog te trke sa Čukaričkim za poziciju broj tri.

Rikardo Gomeš će imati zadatak da bude najistureniji i da pokuša da iskoristi prilike koja mu se ukažu da savlada Milana Borjana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: