Juta posustala, Hjuston u polufinalu na Zapadu

Košarkaši Hjuston Rokitsa pobedili su u petom meču prve runde plej-ofa ekipu Jute sa 100:93.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 25.04.2019.

08:29

Juta posustala, Hjuston u polufinalu na Zapadu
Photo by Tim Warner/Getty Images

Teksašani su tako stigli do skora od 4:1 i plasmana u polufiunale zapadne konferencije u kojem će igrati sa pobednikom serije između Golden Stejta i LA Klipersa.

Džejms Harden je šutirao i promašivao, naročito na početku kada je imao katastrofalnih 1/11 iz igre, ali je u nastavku koliko toliko doterao nišanske sprave i na kraju susret završio sa 26 poena uz po šest skokova i asistencija.

Posle izjednačene prve četvrtine, Hjuston je proradio pred kraj poluvremena i stekao četiri poena prednosti.

U poslednju deonicu ušli su sa šest poena viška (75:69), ali se prednost istopila na početku četvrte četvrtine i Juta je povela sa 77:75. Potom je u finišu Kris Pol vezao sedam poena, doneo je prednost Rokitsima od 92:86, ali su Džereri dva puta prišli na svega poen, poslednji put na 94:93.

Katastrofalno je u finišu odigrao Donovan Mičel, osim izgubljene lopte imao je i dva promašaja, pa je samo olakšao posao Teksašanima u finišu meča.

U timu Hjustena, pored Hardenovih 26 poena, još trojica košarkaša imali su dvocifren učinak.

Klint Kalepa je zaneležio dabl-dabl od 16 poena i deset skokova, Krist Pol je postigao 15 poena uz osam skokova i pet asistencija, a Erik Gordon 15 poena uz po tri skoka i tri asistencije.

U timu Jute, Rojs O'Nil je postigao 18 poena, Riki Rubio poen manje uz 11 asistencija, a Džo Krauder 15 poena uz deset skokova.

Džejms Harden je logično bio zadovoljan prolazom u narednu fazu.

"Možda nismo šutirali koliko smo želeli, ali smo zato u poslednjih nekoliko utakmica odigrali veoma odgovorno u odbrani", rekao je Harden.

Kris Pol je rekao da je dobr što je sve završeno već u ovoj utakmici.

"Nismo želeli da se vraćamo u Jutu, želja je bila da se sve završi sada. Cele večeri pričali smo o tome kako da igramo sa određenom energijom. Uvek je teško pobediti ih, tako je bilo i sada", zaključio je Pol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: