Real ide na F4 Evrolige!

Košarkaši Real Madrida počistili su sa 3:0 u seriji ekipu Panatinaikosa, ovoga puta rezultatom 89:82 i tako se ponovo plasirali na F4, gde će braniti trofej.

Izvor: SN

Utorak, 23.04.2019.

22:00

Real ide na F4 Evrolige!
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Fantastična košarkaška predstava pružena je u atinskoj dvorani "OAKA", a nakon 40 minuta tesne borbe trijumf je odnela ekipa Real Madrida rezultatom 89:82 i tako su postali prvi tim koji se plasirao na završni turnir u Vitoriji, gde će braniti trofej osvojen 2018. godine u Beogradu.

U prvom poluvremenu smo videli dve potpuno različite četvrtine, pošto je prva pripala gostima, a druga u poptunosti izdominirana od strane Panatinaikosa, pa su nakon zaostatka od pet poena na poluvreme otišli sa prednošću od pet poena i svojim navijačima dali nadu, da će se ova serija produžiti.

Atmosfera je bila sjajna u OAKA–i, kako to i dolikuje Panatinaikosu, ali je Real bio imun na tu atmosferu pošto su u narednih deset minuta uspeli u potpunosti da anuliraju tu prednost "Zelenih" i pomalo zabrinu Rika Pitina.

Pritisak je stigao igrače Panatinaikosa, obruč se suzio, dosta su promašivali i dozvoljavali su neke nedopustive stvari Fakundu Kampacu i drugovima, a u tim bitnim momentima se ponovo pokazao Džef Tejlor, koji je ubacio 13 poena, ali ipak nije bio najefikasniji u svom timu, pošto su Fakundo Kampaco i Rudi Fernandes ubacili po 16 poena i učinili sve što je u njihovoj moći da se ne oseti izostanak Serhija Ljulja.

Što se tiče domaćeg tima, ponovo su se oslanjali na svog plejmejkera Nika Kalatesa koji je imao 17 poena i 7 asistencija, dok je Met Lodžeski imao poen manje, a dvocifreni su bili Dešon Tomas i Kit Lengford.

Ovo će biti šesti odlazak na Fajnal 4 za Pabla Lasa u osam godina na klupi Real Madrida, a videćemo koje tri ekipe će mu se pridružiti na završnom turniru Evrolige u Vitoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: