Žalgiris na kolenima, Fener na korak od F4

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Žalgiris u gostima, rezultatom 64:57 i došli do prednosti od 2:1 u seriji Top 8 faze Evrolige.

Izvor: SN

Utorak, 23.04.2019.

21:10

Žalgiris na kolenima, Fener na korak od F4
EPA-EFE/Toms Kalnins

Žalgiris je paklenim tempom koji je od samog starta nametnuo želeo da ponovo iznenadi Fenerbahče i da unese još drame u ovu plej of seriju, a to im je čak i išlo od ruke, pošto su prvi kvartal dobili rezultatom 19:15.

Nisu gosti briljirali ni u drugoj četvrtini, ali su koliko toliko držali priključak. Već u trećoj četvrtini smo videli poznatu dobro poznatu odbranu kakvu igraju ekipe koje sa klupe predvodi Željko Obradović i uspeli su da u potpunosti okrenu rezultat u svoju korist i dođu do prednosti od 2:1 u seriji.

Atmosfera u Kaunasu je bila sjajna, karakteristična za navijače Žalgirisa, a u njoj je nekako najviše uživao Marko Gudurić, koji je bio jedan od pokretača Fenerbahčea u ovom trijumfu pogodivši dve važne trojke.

Još jedan srpski košarkaš, Nikola Kalinić, meč je završio na klupi zbog povrede ramena koju je zadobio tokom utakmice, pa je morao da drži led na tom ramenu. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su bivši asovi Crvene zvezde i Partizana, Marko Gudurić i Jan Veseli, sa 17 odnosno 10 poena.

Što se tiče izabranika Šarunasa Jasikevičijusa, njihov najefikasniji košarkaš je bio nekadašnji student "Severne Dakote", njihov najbolji strelac i bivši član Crvene zvezde, Nejt Volters, koji je ubacio 15 poena, a ispratio ga je Brendan Dejvis sa 9 poena i 4 skoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: