Tomić: Izgledalo je kao da imamo deset igrača na terenu

Trener Crvene zvezde, Milan Tomić, nije krio oduševljenje nakon velike i ubedjlive pobede koju je njegov tim ostvario nad ekipom Budućnosti.

Izvor: SN

Ponedeljak, 22.04.2019.

21:55

Tomić: Izgledalo je kao da imamo deset igrača na terenu
Foto: StarSport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Budućnost u petoj finalnoj utakmici rezultatom 97:54 i postali šampioni ABA lige četvrti put u poslednjih pet godina.

"Odigrali smo feniomenalno, a zašto nismo pobedili u Podgorici pričaćemo u julu. Treba da se zahvalim našoj publici koja je bila naš šesti igrač, ne šesti nego je izgledalo kao da imamo deset igrača na parketu, hvala im puno", poručio je Milan Tomić.

Takođe se osvrnuo i na činjenicu da je ovo finale igrao bez dva jako važna igrača – Džoa Reglenda i Stratosa Perperoglua.

"Nama su se dva igrača povredila, dva vrlo bitna igrača, i niko ovo nije dobio ovako u životu. Nikad se nisam žalio da mi nedostaje Stratos, sigurno da nedostaje, ja volim da imam 15 igrača u timu i da svi mogu da pomogu. Posle ovakve sezone, gde smo bili najbolji, večeras ćemo sigurno proslavljati". Tomić je istakao da je ovom pobedom ostvaren zacrtani cilj za ovu sezonu.

"Ostvaren je cilj, sledeće godine idemo u Evroligu. Ostaje još naša liga, da osvojimo i to. Osvojili smo Superkup, sve ide po planu. Moramo da se spremimo za našu ligu. Bila je teška sezona do sada, mnogo povreda, ali ovu ekipu koju sam odabrao, napravio sam da bude tim, a ne pojedinci i to su pokazali u ovoj finalnoj seriji kada je bilo najteže bez Reglanda i Stratosa. Dominirali smo, teško je odigrati petu utakmicu, mi smo bili pod pritiskom, a ne Budućnost. Protiv Partizana u trećoj utakmici je bio pritisak na nama, ali ekipa radi dobro, prati sve ono što ja zahtevam i to je najvažnije"
, naveo je Tomić.

Upitan o učešću u Evroligi, Tomić je rekao da je o tome rano govoriti, dok je na pitanje o igri Boriše Simanića rekao da je letos video da je to veliki talenat.

"Nije bilo lako da odjednom igra u Zvezdi. Dobio je šansu, u decembru je proigrao. Ovo je za njega veliko iskustvo, izrasta u pravog igrača i mogao bi da bude nosilac Zvezdine igre", naveo je Tomić.

On je ocenio da je atmosfera na sve tri finalne utakmice u Beogradu bila fenomenalna, dok mečeve u Podgorici nije želeo da komentariše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: