Leonard srećan što igra, Toronto novim brejkom do meč lopte protiv Orlanda

Košarkaši Toronto Reptorsa poveli su u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije sa 3:1 protiv ekipe Orlanda pošto su kao gosti slavili sa 107:85.

Izvor: Z.K.

Ponedeljak, 22.04.2019.

08:43

Leonard srećan što igra, Toronto novim brejkom do meč lopte protiv Orlanda
Photo by Don Juan Moore/Getty Images

Bila je to još jedna ubedljiva partija raspoloženog Leonarda i drugova koji su tako stekli priliku da obezbede prolaz u narednu rundu ako pobede u meču broj pet.

Od starta je bilo jasno da će Toronto ići na novi brejk. Prvu deonicu dobili su tesno, ali su zato sjajnim finišem u drugom otišli na poluvreme sa prednošću od 58:42.

Orlando je uspeo da uzvrati u trećoj deonici, ali ne i da se u potpunosti vrati u meč, pa je za Reptorse poslednja četvrtina bila rutina, jer su bukvalno do poslednjeg napada imali prednost od čak 24 poena, pre nego što je Orlando postigao koš za konačnih 85:107.

Kavaj Leonard je blistao, postigao je 34 poena uz šest skokova i po dve asistencije, blokade i ukradene lopte. Paskal Siakam i Norman Pauel su dali svoj doprinos sa po 16 poena, dok je Serž Ibaka postigao 13.

U timu Orlanda, Aron Gordon je postigao25, a Ivan Furnije 19.

Za Leonarda, koji je prošle godine propustio veliki deo sezone i plej-of seriju zbog povrede, sada je najbitnije to što uopšte može da igra.

"Želja vam je samo da budete na parketu sa saigračima, das osetite tu timsku hemiju i taj duh, da se usmerite na cilj. To je nešto što mi je mnogo nedostajalo cele prošle sezone, samo samo mogao da sedim sa strane i sve posmatram. Ove godine pravi je blagoslov što mogu da igram, bez obzira na to kakav je krajnji rezultat", priznao je Leonard.

Upozorio je i da ništa još nije rešeno.

"Najsleđe su te pobede na strani, naročito u plej-ofu. Ipak, ima još dosta posla, ništa nije gotovo", poručio je Leonard.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: