Spektakli u Fed kupu: Australija i Francuska u finalu

Teniserke reprezentacija Francuske i Australije plasirale su se u finale Fed kupa.

Izvor: LN

Nedelja, 21.04.2019.

23:18

Spektakli u Fed kupu: Australija i Francuska u finalu
Photo by Chris Hyde/Getty Images

Australijanke su sa 3-2 u pobedama pobedile Belorusiju, dok su Francuskinje isti učinak imale protiv Rumunije.

Posle prvog dana između Australije i Belorusije bilo je nerešeno. Arina Sabalenka je posle neizvesnog meča sa 2-1 savladala Sem Stosur, a izjednačila je Ešli Barti u dva seta protiv Viktorije Azarenke.

Barti je drugog dana bila ubedljivija nego prvog i sa terena je "počistila" Sabalenku, ali meč loptu za Australiju nije iskoristila Stosur, koju je sa sličnom lakoćom pobedila Azarenka.

Odluka o prvom finalisti Fed kupa došla je u dublu, u kojem nije došlo do izmena sastava iz singla. Barti i Stosur su osvojile prvi, izgubile drugi, a onda fantastičnim tenisom došle do pobede u trećem setu i plasmana u veliko finale.

U drugom polufinalnom meču Rumunke su povele pobedom Simone Halep protiv Kristine Mladenović, da bi se za poraz teniserke balkanskog porekla osvetila Karolin Garsija, koja je takođe maksimalnim rezultatom pobedila Mihaelu Buzarnesku.

Posle pobede Halep protiv Garsije, nakon velikog preokreta, Rumunija je imala meč loptu. Nju nije uspela da iskoristi Irina-Kamelija Begu, kojoj je pretežak rival bila Polin Parmentje posle tri seta.

Odluka je, kao i u prvom meču polufinala, pala u dublu. Garsija i Mladenović su izašle na megdan Halep i Nikulesku i uspele da u veoma dramatičnom meču dođu do pobede posle trećeg, odlučujućeg meča.

Finale Fed kupa za 2019. godinu odigraće se od 6-10 novembra u Australiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: