Solskjer: Moraću da presečem na leto, biće odlazaka

Fudbaleri Mančester junajteda od 14.30 časova gostuju Evertonu na "Gudisonu" u utakmici 35. kola Premijer lige.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 21.04.2019.

11:40

Solskjer: Moraću da presečem na leto, biće odlazaka
Photo by David Ramos/Getty Images

Junajted, koji se bori za četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona, ima težak zadatak, da osvoji bodove na terenu na kojem su ih često gubili.

Svaki kiks do kraja mogao bi da znači i kraj snova o Ligi šampiona naredne sezone. Menadžer Ole Gunar Solskjer je napomenuo da će biti promena na leto, što govori da ima jasan plan u vezi prelaznog roka.

Norvežanin je uoči meča sa"karamelama" napomenuo da neće biti radikalnih promena ali i da ne treba očekivati da dođe veliki broj novajlija.

"Ne verujem da se može očekivati šest novajlija. Ne, nikako. Nijedan klub ne želi tako da radi, nijedan menadžer ne želi tako veliku promenu odjednom. Ja sam realističan toliko da verujem da će biti manje od šest novih igrača na leto. Ustvari znam da ih neće biti toliko. To je posao obnove tima. Trebaće nam za to nekoliko prelaznih rokova, tako da nema govora o tom broju fudbalera. Ne možemo dovesti igrače samo zbog popune broja", odlučan je Solskjer.

Ipak, priznao je da su pred njim teške odluke i da će nekima morati da se zahvali na saradnji. Nekima, poput mladih igrača iz akademije kluba poput talentovanih Mejsona Grinvuda, Ajndžela Gomeša ili Tahita Čonga, da ukaže šansu.

"To je ono na šta morate da računate kada potpišete za Mančester junajted. Morate da donosite teške odluke, morate reći igračima, mislim da ti nisi za mene. Uzmite primer Mejsona Grinvuda. Ima samo 17 godina. On je igrač za mene, želim da mu dam šansu da postane top igrač u ovom klubu. Isto je sa Rašfordom ili Diogom Daloom. Oni su mladi i dobijaće šanse, a to će uticati na igrače koju su na zalasku karijera", upozorio je Solskjer.
Photo by Michael Regan/Getty Images
Kaže da ima svoju viziju Junajteda.

"Ne znam zašto su dovedeni razni igrači. Svsestan sam da su tu jer su prethodnici videli da imaju kvalitet, ali ja gledam drugačije od Van Gala, Mojesa, od Murinja. Volim drigačiji tip igrača i to je tako u fudbalu. Ne radi se o tome dopada li mi se ovaj ili onaj igrač. Pitanje je da li se uklapa u stil Mančester junajteda i moju viziju kako tim treba da igra", zaključio je Ole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: