Bačka Topola novi član Superlige Srbije

Klub TSC iz Bačke Topole novi je član Superlige Srbije, u kojoj će debitovati u sezoni 2019/2020 .

Izvor: AK

Subota, 20.04.2019.

23:00

Bačka Topola novi član Superlige Srbije

TSC, koji poslednjih godina sponzoriše mađarska vlada, obezbedio je istorijski plasman u elitni rang srpskog fudbala.

Ekipa bivšeg igrača Partizana Zoltana Saba je pobedom nad Bežanijom 3:2 u gostima matematički obezbedio jednu od prve dve pozicije Prve lige Srbije koje vode direktno u Superligu.

TSC je ove sezone već pokazao da ima tim za najviši rang, jer je u šesnaestini finala Kupa eliminisao Rad sa 2:0, ali je potom naleteo na Crvenu zvezdu (1:4).

Uz tim iz Bačke Topole u Superligu će se skoro izvesno plasirati i Javor, kojem je nakon pobede nad Sinđelićem 3:1 u Beogradu, u poslednja tri kola Prve lige potreban samo jedan bod za "overu" plasmana.

Inđija, Metalac i Radnički KG su na korak od plej-ofa, gde se za preostalu poziciju bore Zlatibor, Bežanija i Sinđelić, a pobednik plej-ofa će igrati baraž sa 14. ekipom Superlige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: