Surovi Hofenhajm deklasirao Šalke

Fudbaleri Hofenhajma nisu imali milosti i savladali su Šalke u Gelzenkirhenu sa 5:2 u 30. kolu nemačke Bundeslige.

Izvor: SN

Subota, 20.04.2019.

22:02

Surovi Hofenhajm deklasirao Šalke
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Bongarts/Getty Images

Šalkeu ove sezone ne cvetaju ruže, najblaže rečeno, a njihovu borbu za opstanak je dodatno ugrozio Hofenhajm, koji ih je ponizio postigavši čak pet golova na Veltins Areni.

Išak Belfodil igra veoma dobro ove sezone i to je potvrdio u Gelzenkirhenu, pošto je već u 25. minutu utakmice doveo Hofenhajm do vođstva.

Hrvatski napadač, Andrej Kramarić, pred sam kraj prvog poluvremena postigao je i drugi pogodak i Hofenhajm je sa lepom prednošću otišao na odmor.

U drugom poluvremenu smo videli čak četiri pogotka, tri od strane Hofenhajma i jedan od strane Šalkea. Šalke je inače prvi gol postigao u drugom poluvremenu, a strelac je bio Kaliđuri, doduše sa bele tačke.

Mađarski fudbaler i svojevremeno član Real Madrida i upravo Šalkea, Adam Salaj, postigao je treći gol Hofenhajma u 65. minutu, da bi samo osam minuta nakon njega Amiri upisao i četvrti Hofenhajmov pogodak.

Za 5:1 pobrinuo se alžirski fudbaler Išak Belfodil, koji je postigao prvi pogodak svog tima i tako faktički "zatvorio krug", a konačnih Šalke 2, Hofenhajm 5, postavio je Gvido Burgštaler u 90. minutu utakmice.

Statistički gledano, Šalke nije bio inferiorniji protivnik, imali su više šuteva na gol protivnika, kao i veći broj kornera, ali je posed lopte ubedjivo bio na strani gostiju.
Šalke ostaje na 27 bodova, sa samo jednom pobedom u poslednjih šest utakmica, dok je Hofenhajm šesti sa 50 osvojenih bodova, dva više od Leverkuzena i jedan manje od Borusije iz Menhengladbaha.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: