Fonjini izbacio Nadala – Italijan i Srbin za trofej u kneževini!

Fabio Fonjini priredio je senzaciju u polufinalu Mastersa u Monte Karlu pobedivši Rafaela Nadala.

Izvor: AK

Subota, 20.04.2019.

17:10

Fonjini izbacio Nadala – Italijan i Srbin za trofej u kneževini!
Foto: Tanjug/AP Photo/Claude Paris

Italijan je nadigrao "kralja" šljake i sa 6:4, 6:2 izborio finale u kojem će igrati protiv Srbina Dušana Lajovića.

Finale je na programu u nedelju od 14.30 časova, a biće to prvi međusobni duel Fonjinija i Lajovića.

Meč je počeo savršeno za Nadala – Španac je napravio brejk već u prvom gemu, ali nije popravio svoj servis koji ga je mučio i u četvrtfinalu, pa Fonjini odgovara istom merom, i to dvostruko za 3:1.

Nadal uspeva odmah da vrati brejk zaostatka, nakon čega su usledila dva gema u kojima su teniseri bili sigurni, a onda ponovo pada nivo igre Španca i Italijan stiže do trećeg brejka koji potvrđuje i dobija prvi set 6:4.

To je potpuno poremetilo Nadala koji nije uspevao da pronađe svoj ritam u drugom setu, dok je Fonjini igrao kao u transu i bukvalno razbijao "Bika sa Maljorke".
Foto: Getty images
Sa lakoćom mu je oduzimao servis, koristivši svaki put prvu šansu koja mu se ukaže, dok je s druge strane bio vrlo siguran na svoj servis pa je poveo 5:0.

Međutim, Fonjini nije odoleo pritisku u trenutku kada je servirao za meč, posebno kada je stigao do tri meč lopte, jer ne koristi nijednu, Nadal preokreće i smanjuje na 5:1.

Nadal bez većih problema osvaja naredni servis-gem, ali se Fonjini u međuvremenu rasteretio pritiska i rutinski osvojio naredni gem za veliku pobedu 6:2.

Masters u Monte Karlu igra se nagradni fond od 5.207.405 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: