Nestvarna partija Lajovića, igraće za titulu u Monte Karlu!

Dušan Lajović igraće u nedelju u finalu Mastersa u Monte Karlu.

Izvor: Z. K.

Subota, 20.04.2019.

13:40

Nestvarna partija Lajovića, igraće za titulu u Monte Karlu!
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Srpski teniser je posle sjajne igre u polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva, 7:5, 6:1 u meču koji je trajao ukupno 95 minuta.

Lajović na ovom turniru nije izgubio nijedan set, a pobedio je Maleka Žazirija, Davida Gofana, Dominika Tima, Italijana Lorenca Sonega i konačno Medvedava,

Na taj način ne uspeo da osveti i prijatelja Novaka Đokovića koji je od Medvedeva izgubio u petak u četvrtfinalu.

Nema dileme da je ovo bila najvažnija Dušanova pobeda do sada, pošto će mu ovo biti prvo finale u karijeri, ali kakvo - na turniru Serije 1.000.

Tamo će se sastati sa boljim iz okršaja izmenu branioca titule Rafaela Nadala i Italijana Fabija Fonjinija.

Sam meč bio je veoma neobičan i biće verovatno zapamćen po fantastičnom preokretu srpskog tenisera. Vetar je i ovog puta bio neprijatelj tenisera i čini se da je na početku meča više smetao Lajoviću.

Rus je počeo daleko sigurnije, poveo je uz brejk sa 3:0, da bi lajović u četvrtom gemu uspeo donekle da sredi redove i smanji na 3:1.

Imao je Medvedev i 5:1 posle serije grešaka srpskog tenisera posle kojih se činilo da će Rus ne samo lako dobiti set, već i meč. Međutim, Lajović na sreću nije mislio tako.
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Sredio je redove, koncentrisao se na udarce i svaki poen i veoma brzo je ušao u ritam kojim je osjavao gem za gemom.

Posle 1:5, napravio je seriju od 6:0 i posle 61 minuta igre dobio poetni set. Rus je počeo da lomi reket i nervira se i za njega posle toga, nije bilo povratka.

Gde je stao na kraju početnog seta, nastavio je u drugom. Nije popuštao, držao je protivnika pod pritiskom i za tilu čas je poveo sa 4:0.

Bio je to deseti gem za srpskog tenisera u nizu, pre nego što je Medvedev uspeo da uknjiži počasni gem u tom drugom setu.

Dobio je Dušan i dva naredna gema za veliku pobedu koja će mu, bez sumnje, mnogo značiti u nastavku karijere.

Ovim trijumfom obezbedio je osvajanje 600 poena za ATP listu i skok sa 48. na 24. mesto svetske liste, dok bi mu trijumf u kneževini obezbedio i ulazak u Top 20 na svetskoj listi.

Pobedniku turnira u Monte Karlu pripašće 958.055, a poraženom 484.950 evra.

Sve detalje meča mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

329 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: