Lajović srušio Tima za plasman u četvrtfinale Monte Karla

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu.

Izvor: LN

Četvrtak, 18.04.2019.

15:00

Lajović srušio Tima za plasman u četvrtfinale Monte Karla
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Lajović je posle odlične igre i tačno 92 minuta igre pobedio petog tenisera sveta i jednog od favorita za pehar u kneževini, Austrijanca Dominika Tima sa 6:3, 6:3.

Lajović je u prethodnom kolu pobedio favorizovanog Davida Gofana, a pre njega Maleka Džazirija, tako da je ostvario niz odličnih rezultata na prvom mastersu na najsporijoj podlozi.

Bila je to prva Lajovićeva pobeda nad Timom i to u njihovom šestom obračunu. Ostvarena je potpuno zasluženo, posle bolje igre i nema sumnje da će mnogo značiti teniseru iz Stare Pazove u nastavku takmičenja.

Tim nije uspeo da odbrani četvrtfinale iz prošle sezone, u kojem ga je "počistio" Nadal sa 6:0, 6:2, dok je Dušan već nadmašio prošlosezonski učinak, jer je tad osvojio samo jedan gem u prvom kolu protiv Đokovića.

Sjajno je Lajović otvorio meč protiv favorizovanog Austrijanca. Sve je u prvih dvadesetak i nešto minuta išlo kako je želeo Lajović, načinio je dva brejka, u drugom i četvrtom gemu, potom poveo sa velikih 5:0.

Tim je u tim momentima bio neprepoznatljiv, mnogo je grešio, nikako nije uspevao da uspostavi željeni ritam igre.

Ipak, uspeo je donekle da podigne nivo igre i dobije tri gema u nizu, ali to je bilo sve, Lajović je iskoristio petu set loptu i posle 41 minuta igre i početni set rezultatom 6:3.
Photo by Julian Finney/Getty Images
Tim je bolje otvorio drugi set. Donekle je promenio ritam igre, više je pogađao, pa je stigao prvi do brejka i vođstva od 3:1.

Ni to nije poremetilo Lajovića. Nije paničio, držao se svoje taktike iz prvog seta i potom je uspeo da načini dva brejka dobivši tri gema u nizu za vođstvo od 4:3.

U osmom gemu uspeo je Lajović da izdrži veliki pritisak Austrijanca. "Overio" je brejk, poveo sa 5:3, a potom u narednom, iskoristio je treću meč loptu za veliku pobedu i plasman među osam najboljih.

Lajovića u četvrtfinalu očekuje susret sa najpruijatnijim iznenađenjem turnira, 96. teniserom sveta, Italijanom Lorencom Sonegom, koji je u glavni žreb stigao iz kvalifikacija.

Tamo je pobedio Japanca Nišioku i Argentinca Trunhiletija, potom je u glavnom žrebu bio bolji od Andreasa Sepija i Karena Hačanova, a u osmini finala i od Britanca Kamerona Norija, 6:2, 7:5.

Lajović i Sonego se do sada nisu sastajali.

Sve detalje meča mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: