Hjuston i Milvoki bez premca – tripl-dabl Hardena, siloviti Adetokumbo

Košarkaši Hjuston Roketsa i Milvoki Baksa bili su sigurni i drugim mečevima plej-of serija.

Izvor: LN

Četvrtak, 18.04.2019.

08:38

Hjuston i Milvoki bez premca – tripl-dabl Hardena, siloviti Adetokumbo
AP Photo/David J. Phillip

Hjuston je poveo sa 2-0 u seriji Zapada protiv Juta Džeza, dok je Milvoki istim rezultatom na Istoku poveo protiv Detroit Pistonsa.

Roketsi su i drugi meč zaredom "oduvali" Jutu sa terena i sada slavili pobedu od "samo" 20 razlike, naspram prve koja je iznosila 32 poena prednosti.

Prednost domaćina iz Teksasa je u jednom trenutku iznosila i 28 poena, ali je gost uspeo da koliko-toliko ublaži poraz.

Još jedanput najbolji bio je Džejms Harden sa tripl-dablom od 32 poena (11/24), 13 skokova i deset asistencija. Kris Pol je bio odličan u odbrani, a što se statistike tiče imao je 17 poena, tri asistencije i dve ukradene lopte. Pi Džej Taker i Erik Gordon dodali su po 16 poena.

Na drugoj strani Istakli su se Rojs O'Nil i Riki Rubio sa po 17 poena. Derik Fejvors je ubacio 14 (12 skokova), dok su Donovan Mičel i Rudi Gober imali po 11. Milvoki je od Detroita bio ponovo ubedljiv. Posle prvog meča i +35, sada je bilo +21 (120:99).

Pistonsi su se odlično držali u igri tokom prvog poluvremena i na pauzu otišli sa vođstvom od pola koša, ali se za tim Dvejna Kejsija sve raspalo u nastavku igre.

Prednost Baksa je u nastavku rasla sve brže i brže, a Pistonsi nisu nikako mogli da zaustave nalet domaćina. Treća četvrtina završena je rezultatom 35:17 i tu je svaka nada gostiju utithnula.

Od Janisa Adetokumba videli smo novu dominantnu partiju (26 poena, 12 skokova). Erik Bledso ga je u poenima nadmašio za jedan, dok je Kris Midlton imao 24, uz osam asistencija.

Piston se je predvodio Luk Kenard sa 19 i Redži Džekson i Andre Dramond sa po poenom manje. Detroitov centar upisao je i učinak od 16 uhvaćenih lopti.

Obe serije iz ovog teksta sada menjaju domaćina, a naredni mečevi su na programu u noći između subote i nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: