Spektakl na Etihadu – Siti eliminisan, Totenhem u polufinalu na Ajaks!

Fudbaleri Mančester sitija eliminisani u četvrtfinalu Lige šampiona, pošto su pred domaćom publikom pobedili Totenhem sa 4:3.

Izvor: PT

Sreda, 17.04.2019.

20:40

Spektakl na Etihadu – Siti eliminisan, Totenhem u polufinalu na Ajaks!
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Totenhem će u u polufinalu igrati protiv Ajaksa, dok će se u drugoj borbi za finale sastati fudbaleri Liverpula i Barselone.

"Građani" nisu uspeli da se plasiraju pobedom, jer su u prvom meču poraženi sa 1:0, pa su tako zbog pravila gola u gostima završili učešće u eliti.

Na početku utakmice videli smo neverovatan rasplet, pošto je viđeno čak četiri gola za 11 minuta, odnosno pet za 21.

Prvi do vođstva došli su domaći fudbaleri, pošto je Rahim Sterling majstorskim udarcem u dalji ugao savladao Ljorisa. Igrao se četvrti minut.

Samo tri minuta kasnije Son je kaznio lošu rekaciju odbrane Sitija. Južnokorejac je uputio šut ka sredini gola, ali je Ederson bio loše postavljen i lopta je od njegovih nogu završila u mreži.

Bio je ovo šok za Siti, ali kako tek onda opisati ono što se desilo u desetom minutu. Ponovo je odbrana "građana" očajno reagovala i ponovo je Son bio strelac.

Samo što su izveli udarac sa centra, fudbaleri Mančester sitija postigli pogodak za izjednačenje. Aguero je sjajno asistirao ka Bernardu Silvi, koji je lukavim udarcem savladao Ljorisa.
Photo by Shaun Botterill/Getty Images
Imali su "građani" sreće, pošto je lopta zakačila Rouza, promanila pravac i prevarila francuskog golmana.

Obe ekipe su malo smirile igru u nastavku, međutim deset minuta kasnije Siti postiže novi gol. De Brejne je odlično ubacio loptu koja je prošla kroz kazneni i došla do druge stative, gde se nalazio Sterling, koji ju je samo prosledio u mrežu.

Do kraja poluvremena nismo videli golove, niti neke stopostotne šanse, pa se na pauzu od petnaest minuta otišlo sa rezultatom 3:2 za Siti.

Nastavak nam je doneo još uzbuđenja. "Građani" prave veliki pritisak na početku i to im se isplaćuje u 59. minutu. De Brejne je sjajno prošao, potom dodao loptu do Aguera, koji je snažnim udarcem savladao Ljorisa. Siti je od ovog trenutka imao rezultat za plasman u polufinale. Ekipa Pepa Gvardiole nije želela da čuva rezultat, nastavila je sa napadima, ali nije uspela da postigne gol. Na njihovu nesreću, primili su ga u 73. minutu. Tripije je centrirao iz kornera, a Ljorentea je lopta pogodila u kuk i tako ušla u gol.

Sudija Džunejt Čakir morao je da ode do ekrana za VAR, pošto je lopta prvo zakačila u ruku Španca, a potom u kuk. Kako nije bilo nikakve namere i kako mu je ruka bila uz telo, turski arbitar je priznao pogodak.

Bio je ovo veliki udarac za "građane", ali oni nisu očajavali. Nastavili su da pritiskaju, stvarali su šanse, a u 93. minutu uspeli su da pogode za 5:3. Ipak, golu Sterlinga prethodio je mali ofsajda Aguera i zbog toga je poništen.

To su bili i poslednji trenucima meča, pa je Čakir ubrzo svirao kraj. Gledali smo strašnu utakmicu, koja će se dugo prepričavati. Na kraju Totenhem ide dalje i igraće protiv Ajaksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

297 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: