Popovič pobesneo: 39 poena u četvrtoj? Kraj priče! VIDEO

Trener San Antonija Greg Popovič bio je vidno frustriran posle poraza San Antonija od Denvera u drugoj utakmici prvog kola plej-ofa Zapadne konferencije.

Izvor: Z.K.

Sreda, 17.04.2019.

09:15

Popovič pobesneo: 39 poena u četvrtoj? Kraj priče! VIDEO
AP Photo/David Zalubowski

Nagetsi su slavili sa 114:105, ali ponajviše zahvaljujući odličnoj igri u poslednjoj četvrtini koju su dobili rezultatom 39:23.

Sparsi su u poslednjih 12 minuta meča ušli sa pet poena prednosti (77:82), ali onda je usledila rafalna serija domaćina koji su tako izjednačili u seriji posle dva odigrana meča u Denveru.

"Primili smo 39 poena u poslednjoj četvrtini? Kraj priče!", bio je besan trener San Antonija koji je u finišu dobio i tehničku grešku.

Ustvari, Popovič može najviše da bude besan na svoje košarkaše koji su gledali kako Džamal Mari pogađa iz svih pozicija u toj poslednjoj četvrtini. Mari je postigao 21 od 24 poena u toj poslednjoj deonici.

"Kolege su mi rekle samo da nastavim da šutiram kad god za to imam priliku. Ne mogu da se setim da sam imao pogodak iz igre do tada u meču. Svi su imali mnogo poverenja u mene, hvala im", rekao je Mari.

Trener Denvera Majkl Maloun je demantovao posle meča da posle neubedljive igre želeo da ga zadrži na klupi.

"Nije mi zaista palo na pamet da to uradim. Bio je frustriran na poluvremenu, nije ga hteo šut, ček ni oni koje je pogađao celog života. Zgrabio sam ga i rekao mu, slušaj, udahni duboko. Stavljaš samog sebe pod veliki pritisak. Svaki šut kao da ti je kraj sveta. Verujem u tebe, volim te, izađi samo na teren i igraj. Bilo je prelepo videti ga kako pogađa posle. Srećan sam zbog Džamala što je načinio iskorak i doneo nam pobedu svojim poenima. Prvi od mnogih dobrih mečeva za njega, nema sumnje u to", rekao je Maloun.

Pol Milsap je takođe bio srećan.

"Bilo je lepo videti ga kako pogađa u finišu meča. Vratilo mu se samopouzdanje. Ključ je bio da nastavi da šutira. Promašiš, pa šta? Šutiraj sa samopouzdanjem. On je to i uradio. Važna je ova pobeda, da smo krenuli za San Antonio sa 0:2, bili bismo u teškoj situaciji. Izvući jednu pobedu ovako bilo je neverovatno", zaključio je Milsap.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: