Lilard i Mekalum za 2:0 Blejzersa protiv Oklahome

Košarkaši Portlanda pobedili su Oklahomu sa 114:94 u drugoj utakmici prve runde plej-of serije Zapadne konferencije.

Izvor: Z.K.

Sreda, 17.04.2019.

08:25

Lilard i Mekalum za 2:0 Blejzersa protiv Oklahome
AP Photo/Craig Mitcelldyer

Tako su Blejzersi poveli sa 2:0 u seriji koja se igra do četiri pobede čime su u potpunosti iskoristili prednost domaćeg terena u prva dva susreta.

Oklahoma je pokazala zube samo u prvoj četvrtini koju je dobila sa pet poena razlike (26:31), ostatak meča bio je u znaku Si Džeja Mekaluma i Demijena Lilarda koji su postigli zajedno 62 poena.

Oklahoma je tokom druge četvrtine stigla i do devet poena prednosti, ali se ta razloika veoma brzo istopila, pa je na poluvremenu bilo nerešeno, 54:54.

Reklo bi se da je meč u korist Blejzersa prelomio znatno bolji šut za trri poena (13/32), naspram katastrofalnog šuta Tandera (5/28) i svega 40.7 odsto uspešnosti šuta iz igre.

Si Džej Mekalum je susret završio sa 32 poena, osam skokova, pet asistencija i jednom ukradenom loptom, dok je Demijan Lilard postigao 29 poena uz četiri skoka, šest asistencija, tri ukradene lopte i dve blokade.

Moris Harkls je u timu Blejzersa dodao još 14 poena, dok je u timu Oklahome najefikasniji bio Pol Džordž sa 27 poena, osam skokova i tri asistencije.

Stiven Adams je imao učinak od 16 poena, devet skokova i jedne asistencije, a Rasel Vestbruk je susret završio sa dabl-dabl učinkom od 14 poena, devet skokova i 11 asistencija.

Serija se nastavlja u petak. Naredne dve utakmice igraju se na terenu Oklahome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: