Tadić "zapretio" Juventusu, napadači se razgoropadili

Srpski fudbaleri imali su neke zapažene, ali i neke partije za zaborav proteklog vikenda u najjačim evropskim ligama.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 15.04.2019.

10:00

Tadić
Foto: Getty images

Iako često u centru pažnje, ovaj put naši defanzivci nisu blistali, mada je jedan pogurao svoj tim ka opstanku u eliti.

Opet su svoju cenu na tržištu povećali Luka Milivojević i Dušan Tadić, dok je Sergej Milinković-Savić sve dalje od nekog spektakularnog transfera.

Ipak, vikend za nama su posebno obeležili napadača koji su bili kolektivno efikasni kao ratko kad.

Golmani

Foto: EPA/JAVIER ETXEZARRETA
Za razliku od proteklog vikenda, Marko Dmitrović nije zablistao, imao je samo jednu intervenciju u remiju Eibara, a primio je gol već u 12. sekundi meča.

Doduše, najmanje je kriv s obzirom da je nekoliko poteza bilo dovoljno da ispadne iz igre cela odbrana Eibara, koja ga je ostavila na nemilosti napadaču Real Sosijedada.

Jednu intervenciju je imao i Vladimir Stojković, ali on nije ni imao posla protiv Čukaričkog, pa je sačuvao mrežu Partizana.

Dok čekamo nastup Predraga Rajkovića, Mile Svilar i Aleksandar Jovanović su i dalje reserve u Benfiki i Ueski.

Odbrana

Foto: Getty images
Kapiten Srbije Aleksandar Kolarov je “odmarao” proteklog vikenda zbog žutih kartona, dok je Nikola Milenković konačno učestvovao u uspešnoj odbrani gola Fiorentine.

U međuvremenu, Nikola Maksimović i njegovi saigrači iz Napolija nisu imali rešenje za napad Arsenala, ali su Italijani i dalje u igri zbog čega ga je verovatno Karlo Ančeloti odmarao tokom vikenda u Seriji A kako bi bio maksimalno spreman za revanš sa “tobždijama” na San Paolu u četvrtak.

Matija Nastasić je bio heroj Šalkea, doneo je “kraljevsko plavima” važan bod u borbi za opstanak golom u završnici meča u Nirnbergu.

Strelac je bio i Branislav Ivanović u ubedljivoj pobedi Zenita u Rusiji, dok je Stefan Mitrović tri puta gledao kako lopta završava u mreži njegovog Strazbura.

Filip Mladenović je bio asistent za jedan od dva gola Lehije, ali ne može da se pohvali sjajnim vikendom s obzirom da je njegova odbrana kapitulirala čak četiri puta u Krakovu i tako otežala borbu za titulu sa Legijom.

Ranjive su bile i odbrane Verdera Miloša Veljkovića, Krasnodara Uroša Spajića i Astene Antonija Rukavine, dok je opet rezerva bio Ivan Obradović.

S druge strane, van tima Olimpijakosa je opet bio Jagoš Vuković.

Sredina

Foto: Getty images
Nemanja Matić je zbog povrede mišića propustio još jedan meč Mančester junajteda, dok je opet strelac bio Luka Milivojević.

Kapiten Kristal Palasa je opet pogodio iz prekida, ali ne iz penala kao što smo navikli do sad, već iz slobodngo udarca.

Milivojević je nadmudrio ceo tim Mančester sitija, te niskim udarcem loptu poslao pored živog zida uz stativu.

Zbog njegovog pogotka “Građani” su strepeli za pobedu u Londonu, ali su ipak konačno uspeli da slave na Selhurst Parku.

Na svom nivou je opet bio Dušan Tadić koji je “zapretio” Juventusu pred revanš u Torinu sa dva gola i asistencijom.

Podbacio je “srpski” Ajntraht, a od naših igrača istakao se samo Filip Kostić asistencijom za vođstvo u neočekivanom porazu.

Sergej Milinković-Savić je bio neprimetan u porazu Lacija u Milanu, gde je jednom zapretio “rosonerima”, ali je njegov šut odbranjen.

Opet je 90 minuta na terenu dobio Nemanja Radonjić koji je imao nekoliko zapaženih akcija u pobedi Olimpik Marseja, a poništen mu je i gol zbog sumnjivog ofsajda.

Adem Ljajić se ovaj put nije istakao u novoj pobedi Bešiktaša, dok je asistenciju u trijumfu Partizana ostvario Zoran Tošić.

Napad

Foto: Getty images
Aleksandar Mitrović je nastavio svoj golgeterski post koji traje od 29. januara, ali je bio asistent u utešnoj pobedi Fulama.

S druge strane, Luka Jović je lično imao idealan povratak u Lisabon gde je zatresao mrežu “svog” kluba Benfike i tako pozdravio navijače koje je verovatno mogao redovno da raduje da je dobio veću šansu.

Međutim, njegov tim je ubedljivo poražen što je uticalo na nastup Ajntrahta u ligi, gde se Jović uklopio u sivilo ekipe.

Jedan od najboljih strelaca Bundeslige je u prvih pet minuta meča sa Augzburgom propustio dve odlične gol šanse, a potom je nestao sa “radara”.

Znatno uspešniji vikend imao je Aleksandar Prijović koji je sa dva gola pogurao Al Itihad ka opstanku u Premijer ligi Saudijske Arabije.

Izuzetno efikasan vikend za naše napadače zaokružio je Uroš Đurđević golom za pobedu Sportinga iz Hihona koji se u finišu sezone uključio u borbu za mesto u baražu za plasman u LaLigu.

"Izdao" je samo Milan Pavkov, ali nije ni imao dovoljno prostora za nešto konkretnije s obzirom da je ušao u igru tek u 74. minutu derbija Zvezde sa njegovim bivšim klubom Radničkim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: