Srbija nemoćna u Zadru, Hrvatska izborila Evropsko prvenstvo

Rukometaši Srbije poraženi su od Hrvatske 27:23 (17:11) u Zadru i dodatno zakomplikovali borbu za plasman na Evropsko prvenstvo.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Nedelja, 14.04.2019.

20:15

Srbija nemoćna u Zadru, Hrvatska izborila Evropsko prvenstvo
Foto: StarSport

Hrvati su u prepunom zadarskom "Višnjiku" dominantnom predstavom u prvom poluvremenu ostvarili treću pobedu u Grupi 2 i već sada izborili plasman na kontinentalni šampionat.

Srbija će u poslednja dva kola pokušati da stigne Švajcarsku, a za to joj je potrebna pomoć Hrvata, ili da se nada da će biti među četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Pušica, Nemanja Ilić i Zelenović sa po tri gola, dok je Cupara imao deset odbrana, od čega dva sedmerca.

Hrvate je predvodio sjajni Štrlek sa osam golova, četiri iz penala, četiri je dodao Duvnjak, a po tri Božić-Pavletić i Mamić. "Orlovi" su dobro počeli meč u Zadru i poveli 2:0, ali čim su Hrvati "zategli" odbranu počele su da se ređaju greške naših rukometaša.

Domaćin je predvođen sjajnim Štrlekom surovo kažnjavao svaki propust u odbrani i napadu Srbije i ekspresno preokreće rezultat i povećava razliku na 7:3.

Hrvati su bez većih problema zaustavljali napade tim Nenada Peruničića, pa su krajem prvog poluvremena imali i sedam golova prednosti (16:9), dok na pauzu odlaze sa 17:11.

Srbija je posle odmora zaigrala mnogo bolje, pre svega u napadu gde je odlično parirala Hrvatima, te dobrom serijom smanjuje razliku na 18:15.

Međutim, Hrvati dobro reaguju u ključnim trenucima i predvođeni Duvnjakom odbijaju nekoliko napada Srbije i održavaju razliku na 5-6 golova (20:15, 23:17, 26:20) i rutinski privode meč kraju.

Srbija u petom kolu gostuje Belgiji 12 juna, a u poslednjem igra nadamo se meč odluke sa Švajcarskom. Ukoliko pobedimo Belgiju, a Hrvati Švajcarsku, "Orlovi" bi imali šansu da trijumfom od šest golova razlike nad Švajcarcima izbore mesto na EP.

Na EP će se direktno plasirati dva najbolja tima iz grupe, dok će trećepolasirani tražiti šansu na osnovu učinka.

Četiri najbolea od osam trećeplasiranih selekcija će se plasirati na trurnir koji će u januaru sledeće godine igrati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Trenutno bolji učinak od Srbije imaju Belorusija, Turska, Italija i Crna Gora, pa su "Orlovi" u nezavidnom položaju uoči ovog teškog gostovanja.

Evropsko prvenstvo 2020. na programu je od 10. do 26. januara u Austriji (Grac, Beč), Švedskoj (Malme, Geteborg) i Norveškoj (Stokholm, Trondhajm).

Tok meča u Zadru mogli ste pratiti u LIVE BLOGU B92:
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: