Barsa pokorila Teatar snova autogolom Šoa

Fudbaleri Barselone slavili su kao gosti protiv Mančester junajteda u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona sa 1:0.

Izvor: Z.K.

Sreda, 10.04.2019.

20:00

Barsa pokorila Teatar snova autogolom Šoa
AP Photo/Jon Super

U prethodnoj rundi, Barselona je bila bolja u dvomeču od Liona, dok je Junajted, posle 0:2 kod kuće sa Pari Sen Žermenom slavio u Parizu sa 3:1.

Bio je ovo prvi sudar Junajteda i prvaka Španije još od finala Lige šampiona na "Vembliju" 2011. kada je Barselona slavila sa 3:1, a ovo je ujedno bio i prvi trijumf prvaka Španije do sada na "Old Trafordu".

U timu Mančester junajteda u večerašnjem susretu nije bilo reprezentativca Srbije Nemanje Matića koji još nije spreman za mečeve pošto se oporavlja od povrede koju je zadobiio pre nekoliko nedelja.

Kada se sve sabere, zaslužena pobeda prvaka Španije koji je bio konkretniji u završnici. Nije to bio meč sa velikim brojem prilika, ali iskusniji i zreliji tim je ostvario ono što je hteo, tako da je Barselona čini se uradila veliki deo posla kada je reč o plasmanu u polufinale.

Junajted bez konkretnih šansi, više su to bile polušanse, ali sve u svemu nedovoljno da se ugrozi mreža Ter Štegena.
AP Photo/Dave Thompson
Barselona je od prvog zvižduka sudije Đanluke Rokija jasno stavila svima do znanja kako će igrati. Otvoreno, ka golu protivnika, sa srtpljivim akcijama i velikim posednom lopte, a uz visok presing kada protivnik ima loptu u nogama.

Junajted je počeo bojažljivo, u strahu od greške i to se vrlo brzo obilo o glavu izabranicima Olea Gunara Solskjera.

Iako je Barselona pripretila već posle prvog napada, kada su gosti izveli dva kornera u nizu, prvu priliku imali su u 12. minutu i odmah su je realizovali.

Lionel Mesi je sjajno primio loptu u kaznenom prostoru, povukao je loptu u levo, centrirao na drugu stativu gde je bio Luis Suarez. Šutirao je Urugvajac glavom, lopta je okrznula Luka Šoa u rame i završila u mreži. Sudija Đanluka Roki je konsultovao VAR, ofsajda nije bilo i Barselona je povela.

Faktički, ispostavilo se nešto kasnije, prvak Španije je iz jedinog šuta u okvir gola u prvom delu uspeo da dođe do pogotka. Imali su još nekoliko prilika, najbolju Felipe Kutinjo u 36. minutu kada mu je Suarez sjajno odložio loptu, ali je njegov šut sa desetak metara De Hea odbranio nogom.

Junajted u prvih 45 minuta gotovo da nije imao pravu priliku, ako se izuzme pokušaj Daloa u 39. minutu kada je Portugalac slabo šutirao glavom posle centaršuta sa desne strane.
AP Photo/Jon Super
U drugom poluvremenu, istina, igrali Mančester junajteda su krenuli ofanzivnije ka golu protivnika, delovalo je kao da će nekako doći do izjednačenja, ali nedostajalo je koncentracije u završnoj fazi.

Barselona je lako izlazila na kraj sa pretnjama "crvenih đavola", koji na kraju nisu uspeli da upute nijedan udarac u okvir gola iako su imali više šuteva prema golu rivala.

Markus Rašford se obrukao u 52. minutu, loše je zahvatio loptu sa desetak metara, dok je Barselona posle odlične akcije Semeda i Suareza u 65. minutu mogla i do drugog gola, ali je Urugvajac pogodio spoljni deo mreže.

U finišu, jalovi pokušaji Engleza i sigurna igra Barselone u odbrani, tako da je prvi deo dvomeča završen pobedom Barselone. Možda Lionel Mesi nije imao svoje veče, ali ni to nije pomoglo Junajtedu da ostvari bolji rezultat pred revanš 16. aprila na "Kamp Nou".

Sve detalje utakmice na Teatru snova mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: