Zvezda treća na svetu – gleda je trećina posetilaca mečeva Superlige

Utakmicama Crvene zvezde, u poslednjih pet godina, u proseku prisustvuje trećina od ukupnog broja gledalaca u svim u Superligi Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 10.04.2019.

16:35

Zvezda treća na svetu – gleda je trećina posetilaca mečeva Superlige
Foto: StarSport

To su pokazala istraživanja Fudbalske opservatorije Međunarodnog centra za sportske studije (CIES) u Nojšatelu.

Po tom parametru crveno-beli se nalaze na trećem mestu na svetu sa 33,4 odsto, odmah iza splitskog Hajduka (33,9) i Seltika iz Glazgova (36,5).

Na četvrtoj poziciji je Maribor (32,5), peti je paragvajski Sero Portenjo (29,4), šesti iranski Persepolis (27,8), sedmi Olimpijakos (27,5)...

Brojke o pomenutim klubovima govore da je slaba poseta u njihovim šampionatima na listi na kojoj je nemačka Bundelsliga najgledanija, ispred engleske Premijer lige i španske Primere.

Najveću posetu u proseku ima Borusija iz Dortmunda, drugi je Mančester Junajted, treća Barselona...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: