Skandal u NBA: Voriorsi se rugali sudijama, da li su oštećeni? VIDEO

U večeri između petka i subote mečeve u NBA ligi obeležila je sporna situacija koja se desila na meču između Golden Stejt Voriorsa i Minesota Timbervulvsa.

Izvor: LN

Subota, 30.03.2019.

16:44

Skandal u NBA: Voriorsi se rugali sudijama, da li su oštećeni? VIDEO
Foto: YTSS@House of Highlights

Posle veoma burne završnice Minesota je slavila pobedu protiv Golden Stejta rezultatom 131:130, posle produžetka.

Najzanimljiviji deo utakmcie desio se na pet sekundi do kraja produžetka, pri vođstvu domaćina iz Mineapolisa rezultatom 130:127.

Lopta je, posle tajm-auta Stiva Kera, završila u rukama Kevina Durenta. On se podigao na šut za tri poena i pogodio ga, ali su sudije procenile da Bejts-Diop faulirao "na zemlji", to jest pre nego što se Kej Di "digao" na šut.

Prvu kontroverznu odluku i verovatno prvu grešku sudija pogledajte OVDE.

S obzirom da Minesota nije bila u bonusu, Voriorsi su dobili loptu sa strane. Ona je došla do Stefa Karija, a najbolji šuter u istoriji košarke je uradio ono što najbolje zna – pogodio trojku preko ruke za izjednačenje na 0,5 sekundi do kraja.

Ono što su Voriorsi sledeće uradili prelomilo je meč. Kari, Durent i još po neki saigrači su upirali rukama u sudije, rugajući im se i aludirajući na njihovu grešku, u očima Voriorsa.

Ponašanje Kerovih izabranika pogledajte OVDE.

Sudija koji je poništio Durentovu trojku se okupio sa svojim kolegama, a sigurno je da su imali o čemu da pričaju tokom tajm-auta Timbervulvsa, čija ekipa je imala pola sekunde da dođe do pobede.

Entoni Toliver se namestio kraj aut linije, poslao jako lošu loptu ka Taunsu, a Durent je, prema proceni sudija, zadržao centra Minesota u pokušaju da dođe do lopte i time načinio faul.

Tauns je pogodio jedno slobodno bacanje i doneo veliku pobedu Timbervulvsima, a sami procenite ko je bio u pravu – sudije ili šampioni lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: