Slučaj "ruka Rukavine" – pomoćni sudija kao "Oko sokolovo"

Utakmicu u Lisabonu između Srbije i Portugala obeležio je detalj iz 73. minuta, a u glavnoj ulozi su bila dvojica arbitara.

Izvor: SV

Ponedeljak, 25.03.2019.

23:27

Slučaj
EPA-EFE/MARIO CRUZ

Glavni sudija Šimon Marčinjak je tada najpre dosudio jedanaesterac, da bi na asistenciju pomoćnika Pavela Sokolnickog promenio odluku.

Na snimku se jasno videlo da je lopta, posle centaršuta i udarca glavom jednog od fudbalera Portugala pogodila u ruku desnog beka Srbije Antonija Rukavinu.

Ipak, bolje od svih je video Sokolnicki, kome nije promakao detalj da je lopta pre kontakta sa rukom Rukavine udarila u njegovu glavu.

U tom slučaju, ne postoji osnov da arbitar pokaže na belu tačku, tako da je prvobitna odluka morala biti korigovana.

O tome je posle utakmice govorio kapiten reprezentacije Portugala Kristijano Ronaldo, koji je utakmicu završio u 30. minutu.

On je izjavio da mu je arbitar rekao da je pogrešio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: