Prva olimpijska šampionka u skijanju slobodnim stilom umrla u 50. godini

Prva olimpijska šampionka u skijanju slobodnim stilom Lina Čerijazova, proeklom iz Uzbekistana, umrla je u 50. godini.

Izvor: SN

Ponedeljak, 25.03.2019.

21:11

Prva olimpijska šampionka u skijanju slobodnim stilom umrla u 50. godini
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Zvaničnici ruskog grada Novosibirska, gde je Čerijazova živela prethodne dve decenije, izjavili su danas da je umrla 23. marta "posle duge bolesti", ali nisu iznosili dotane informacije.

Čerijazova je osvajila tri zlatne olimpijske medalje za Uzbekistan u skijanju slobodnim stilom na Igrama u Lilehameru 1994. godine. Ubrzo posle velikog slavlja 1994. godine, saznala je da joj je majka umrla tri nedelje pre nastupa.

Veliki udarac na njenu karijeru posle Zimskih olimpijskih igara 1994. godine imala je i ozbiljna povreda glave koju je zadovila tokom treninga u SAD, posle koje je nekoliko dana bila u komi.

Karijeru je završila 1997. godine, pošto nije uspela da se kvalifikuje na Igre 1998. u Naganu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: